BAYRAĞA SAYGI MİLLETE SAYGIDIR

İnsan vatan sevgisini nasıl gösterir? Bir yurttaş ulus bilincini,bir topluma mensup oluşunun hazzını nasıl belli eder? Memleketi için çalışarak,onu sakınarak,koruyup kollayarak,o toplumun değerlerine saygı göstererek tabi ki.
Millet bilinci almışsanız,o milleti ve değerlerini korur,yüceltirsiniz.O değerlere saygı gösterirsiniz.Milli değerlere saygı millete saygıdır çünkü.Millete saygınız yoksa değerlerine de saygı göstermezsiniz.Milletin marşını,bayrağını yok sayarsınız.
Bu patolojik durum ya eğitim eksikliğinden kaynaklanır ya da yurttaşı olsanız da o milletle aranızda sosyo-kültürel bağın olmamasından…Yani milli bilinç noksanlığından.

NE YAPMALI?
Yurt sevgisi olmayan,yurttaşı olduğu toplumun sosyo-kültürel değerlerini özümsememiş,ulusal bilinçten yoksun insanları,devleti temsil eden,millet adına karar veren makamlara oturtmadan iyi tartmalı.Buralara getirilecek insanlar iyi eğitilmeli;onlara ulusal-kültürel değerler iyi öğretilmeli;ulus bilinci kazandırılmalı ki mensubu oldukları topluma karşı görevlerinin olduğunu,o topumun değerlerini koruma sorumluluklarının bulunduğunu bilsinler.Görev yaparken milli bilinçle hareket etsinler.Aksi taktirde toplumda laçkalık baş gösterir,sorumsuzluk,adaletsizlik ve karmaşa olur.Devlette çözülme başlar.Çöküş kaçınılmaz olur.

BUNLARI NİÇİN DÜŞÜNDÜM?
Bunları bana düşündüren ve bu düşüncelerimi okuyucularımla paylaşmama neden olan iki acı olay yaşamış olmamızdır.Yazılı basından ve sosyal medyadan edindiğim izlenime göre bu iki talihsiz olay toplumun büyük bölümünü derinden üzdü,yaraladı.
Olay şu:30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bergama ve Edremit’te de törenler düzenlendi.Bu törenlere halkımız büyük bir coşkuyla katıldı.Zaferin coşkusunu yaşadı.İstiklal Marşı’mız söylendi,bayrağımız dalgalandırıldı.Yerel ve ulusal basından öğrendiğimize göre,halkın yaşadığı bu coşkuya her iki ilçenin C.Başsavcı Vekilleri ne yazık ki iştirak etmediler.Onurumuzun timsali bayrağımız protokolün önünden geçerken ayağa kalkmadılar.Herkes ayağa kalkıp bayrağımıza saygı gösterirken bu iki adalet mensubu yerlerinde gerinerek oturdular.
Cumhuriyete,Atatürk’e,adalete dair bu gibi üzücü olaylar son zamanlarda sık yaşanıyor ülkemizde.İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmayan kamu yöneticileri,ilinin düşman işgalinden kurtuluş törenlerine isyan eden Valiler,Atatürk büstlerine saldıranlar ve bayrak toplayan polisler görüyoruz.
Millet adına adalet dağıtma görevi verilen iki Başsavcı’nın,bayrağa saygısızlık denebilecek   bu davranışlarının nedeni 30 Ağustos muydu,bayrağımız mıydı yoksa her ikisi miydi acaba?
 Hangisi olursa olsun ellerine adalet terazisi verilen bu zatlar,bu davranışlarıyla milletimizi üzdükleri gibi,”ihsası rey”de de bulunarak,bundan böyle adalet adına verecekleri kararları tartışmalı hale sokmuşlardır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi