Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bayram tatili sonrası

Bayram tatili sonrası

9 günlük bayram tatili sonrası sanırım Pazartesi sendromunu en ağır biçimde yaşıyorum. Yaşıyoruz hatta. Tatil iyi geldi de, şimdi bir de işe adapte olmak var yeniden. Olaylı başladık tatil bitiminde mesaiye. Silivri polisi bayramda da görevdeydi. Bir dizi operasyona imza attı. Onlardan bir tanesini takip ile başladık Pazartesi mesaisine.
Bayram hareketliydi. Siyasetçiler de mesaiye devam edenlerden oldu. Esasen gazetecilerde bayramda mesai yapan meslek grupları arasında yer alır ancak ben bu kez tembellik edenler listesinde üst sıralara yerleştim.
19'unda en ufağı. 29'unda en büyük olanı ise... 8 genç... Ne işleri olur diyorsunuz uyuşturucu ile... Yaşanası onca şey varken hayatta, bir insan nasıl olabilir de hayatının baharında böyle bir bataklığın orta yerine atar kendisini.
Bir insan, hayatının baharında, başka hayatları zehirlemeyi nasıl meslek edinebilir ki bile bile...
Neden böyle bir yol seçer kendisine. Nasıl yok eder hem kendi hayatını, hem başka günahsız hayatları günden güne...
Bembeyaz ve tertemiz hayatlarının orta yerine, bembeyaz bir nefret nasıl eker göz göre göre...
Uzun uzun düşünmek gerekir belki de...
İşte o gençlerdi dün Silivri Adliyesinin konuğu. O 8 genç. Adliye girişinde gazetecilere saldırmaya çalışan, fütursuzca etrafa saldıran o 8 genç. Belki kendi hayatlarını kararttılar farkında olmadan. Mahfettikleri gencecik ve pırıl pırıl yaşmlarına öfkelerini kustular Adliye girişinde. Ama ne çare...
Siyasilerde bayram mesaisindeydi
Bayram mesaisindekiler ile devam edelim köşeye... Silivri Emniyeti son derece başarılı çalışmalara imza attı bayramda yine. Öte yandan siyasetçilerde görev başındaydı. Bayramın diğer kanadı. Köy ve mahalle ziyaretleri, bayramlaşma merasimleri. Parti içi bayramlaşma törenleri, protokol töreni gibi bir çok etkinlikte bir araya geldi siyasi çevre bu bayramda. Bayramı, her bayramda olduğu gibi yine hem protokol olarak kendi içinde, hem de halkın içinde bolca yaşadı ve kutladı siyasi parti temsilcileri de.
Genel seçim hareketi başladı bile
Genel seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasette de hareketlilikler başladı elbette. Bayramdaki siyasi partiler hareketliliği bunun ön sinyallerini de verdi gibi biraz. Kısa zaman sonra başlayacak olan milletvekilliği aday adaylıkları, öyle sanıyorum arenaya çok renkli görüntüler sunacak yine. Bu kez görünen o ki, AK Parti içerisinde de alışılmadık tartışmalar gün görecek. Dileğimiz, kavgasız gürültüsüz ve kazasız belasız bir seçim geçirmek tabii ancak koltuk sevdası malum. Başka şeye benzemiyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi