Belediye değil adeta hapishane!


Yaklaşık 15 gün önce bana gelen mailde; herkesi yazıyorsun da bir de Silivri’ye gel. Bak buralarda neler var gör de yaz diyordu bir okurumuz.
Mailde; Silivri Belediyesi’nin belediye girişini adeta bir hapishane girişine 
çevirdiğini, ziyaretçilerin adeta padişah ile görüşeceklermiş gibi bir muameleye maruz kalındığı anlatılıyordu.
Bahsettiğine inanmamıştım, görmem lazım, çünkü sevgili okuyucularım, biliyorsunuz delil olmadan yazamam yani mail ile telefonla geyik muhabbetiyle bir şey yazmam.

Delil, illa da delil olacak, bu yüzdendir ki 20 yıldır beni bilen bilir zaten gazetemiz Haberdar’da aynıdır duyduğunu değil gördüğünü yazacaksın.
Bölgemizin saygın gazetesi Haberdar’da yazmaktan gurur duyuyorum. 
Konumuza gelelim illa yeri görmem gerek.

Salı günü kalktım Silivri’ye gittim oda ne? Gerçekten ceza evine gelmiş gibi önce turnikelerden geçeceksin,  geçmek için kart alacaksın, yetmedi nereye gideceğini söyle yukarı çıktın  hemen kapıda danışman niçin geldin? 
İnsanın içinden diyesi geliyor ‘sana ne işim olmasa gelmem’ telefon numarası verin biz size döneriz. Yani bırakın başkanla görüşmeyi birim amiri ile görüşmek bile imkansız. 

Halkçı bir başkana böyle uygulama hiç yakışmıyor Özcan başkanım.

Silivri deki uygulamayı gördükten sonra insan kendi belediyesinin kıymetini anlıyor.
20 yıl önce Silivri’de spor salonum vardı ve Silivri’nin tarihi kitaplarında yerini almış biri olarak, Silivri’yi çok iyi bilirim, dostlarımda çok nerde 20 yıl önceki belediye başkanları dedim ya insan oturduğu yerin belediye başkanının kıymetini bu uygulamadan sonra iyi anlıyor. 
Örnek çok vardır ama ben Çatalca’dan bahsedeceğim, halkçı başkan Cem Kara başkan olduktan sonra halkıyla bütünleşti,  kapılarını halka açtı gidin görün mesai saatleri içinde belediye kapıları ardına kadar açık. 
Halkın seçtiği belediye başkanı kapılarını halka kapatamaz. Umarım Özcan başkan da böyle yapar.Yani Çatalca’da bütün daireler hep şeffaf kapılar açık böylede olması gerek.

Çatalca ilçesinin mülkü amiri Kaymakamdır değil mi? Gerçi aramız iyi değil ama yinede gerçekleri yazalım. Yaklaşık 6 ay önce Kaymakamlıktaydım, köyden bir amca kasketiyle geldi, Kaymakam beye bir şey söyleyeceğim dedi, görevli amca biraz bekle içeride misafiri var dedi ah be kızanım ta  nerden geldim otobüsü kaçıracağım, helal olsun görevliye amca bir dakika bekle dedi içeri girdi ve çıktı buyur amca dedi, amca girdi çıktı mutlu bir şekilde. 
Sordum amca hayırdır? Evlat köyümüzde arıcılık yapmak istiyorum kaymakam bey yardımcı olacağını söyledi sağ olsun. 
Yani görün Çatalca’da bütün daireler vatandaşa böylesine açıkken, ben Silivri’de gördüklerime inanamadım. Ne diyelim umarım bu yazımız biraz olsun dikkat çeker de bu uygulamalar Silivri’de de biraz düzelir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi