BEYAZ BAYRAK ASIN

Bayrağımızın sembolize ettiği bağımsızlık mücadelesinden dün kaçanların ya da o mücadeleyi boğmak için istilacılarla işbirliği yapanların bugünkü bayrak aşkı sahtedir.Bu sahtekarlıklarını,ülkenin tüm kaynaklarını satarak,halkı bölerek, Kuvayı Milliye’nin vatan yaptığı bu topraklara işbirlikçi Şeyh Sait’in ve Seyit Rıza’nın heykellerini dikerek  gösterdiler.
Türk’ün ateşle imtihana girdiği milli mücadele yıllarında İskilipli Atıf Mollalar’la ve Çapanoğulları’yla emperyalizmin safında yer alanların bugün bayrağımızı miting meydanlarında malzeme yapmaları  ikiyüzlülüktür.Bu,Kuranı Kerim’de de zikredilen Allah ile aldatmanın bir diğer çeşididir.
Zulme karşı koyan Taksim direnişçilerinin gururla dalgalandırdıkları bayrağı su sıkarak yerlere serenlerin,o bayrağı piknik alanlarında minder yapanların,19 Mayısta alanlara ve 10 Kasımda anıtkabir’e akanların ellerindeki ay yıldızlı bayrakları toplayanların bugün bayrağa sarılmaları,bağımsızlık tutkularından değil,sıkışmış olmalarındandır.
On yıldır miting alanlarında ampul baskılı turuncu parti bayrağını dalgalandıranlar,neden bugün birden  bire Türk Bayrağını keşfetmişler,ona sarılmışlardır? Bu durum,kendini güvende hissetmek isteyen herkesin toplanacağı yerin Türk Bayrağının altı olduğunu gösteriyor ama içten olmak şartyla.
Kibriyle koltuğu arasına sıkışan Usta,İstanbul mitinginde partililerinden ilk kez evlerinin balkonlarına ampullü bayrak yerine ay yıldızlı Türk Bayrağı asmalarını istedi.Yıllardır dini imanı ve türbanı kullanarak oy avcılığı yapan Usta şimdi de ay yıldızlı bayrağı istismar ediyor.On bir yıldır fabrikalarımızı,tarımımızı,limanlarımızı,madenlerimizi çalıp satanlar şimdi de bayrağımızı çalmaya yelteniyor.Amacı başka.
Kutsal kavramları kullanarak insanları kandıranlar hep oldu.Muaviye inananları,Kuran sayfalarını mızrağa geçirerek tuzağa düşürdü.Halife Sultan Müslümanlar’ı, Zillullah’ı kullanarak Kuvayı Milliye’ye karşı kışkırttı.Şimdi ay yıldızlı bayrağımız miting alanlarına toplananların ellerine tutuşturulup  sallandırılarak takıye yapılıyor.
On bir yıldır ampullü bayrağı sallayanlar,bayrağımızın sembolize ettiği değerlerin bilincine sahip olsalardı,Usta’nın,”balkonlarınızı ay yıldızlı bayraklarla donatın” çağrısına uyarak her yanı kırmızıya boyarlardı.Böyle bir şey olmadı.Özellikle istenmesine rağmen o sanal yüzde elli,balkonlarına Türk Bayraklarını asmadılar. Dört  nedenden dolayı asmadılar:
1-Muhtemelen evlerinde Türk Bayrağı yoktu,2-Bunlarda bayrağın simgelediği bağımsızlık bilinci eksikti,3-Ay yıldızlı Türk Bayrağı ümmetçi zihniyete heyecan vermiyordu,4-Ustanın birden depreşen bayrak aşkı samimi bulunmamıştı.
Bayrağımız için ölenler,ölümü göze alabilenler Taksim’de,Gündoğdu’da,Kızılay’da ve tüm Türkiye’de ay yıldızlı bayrağımızı plastik mermilere,tomalara,kimyasal sulara karşı yiğitçe dalgalandırdılar.
Yukarıda sıralanan nedenlerden dolayı Taraftarlarına,evlerinin balkonlarına ay yıldızlı Türk Bayrağını  astıramayan Usta,bu kez Erzurum’da onlardan üç hilalli yeşil bayrak asmalarını istedi.Herhalde sıra,beyaz bayrak asmada.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi