Beylikdüzü Belediyesi 42 kadın sağlık çalışanı anısına hatıra ormanı oluşturdu

Beylikdüzü Belediyesi 42 kadın sağlık çalışanı anısına hatıra ormanı oluşturdu
Beylikdüzü Belediyesi, salgın sebebiyle yaşamını yitiren 42 bayan sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu. Yaşam Vadisi 4.etapta yer alan Kadın Sağlık Emekçileri Hatıra Ormanı’na günün anlam ve önemine uygun olarak 42 adet çitlembik ve ıhlamur

Salgın sebebiyle yaşamını yitiren bayan sağlık çalışanların anısı Beylikdüzü’nde yaşayacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün burada 42 bayan sağlık çalışanımızın anısına hatıra ormanı ile Beylikdüzü’nde yaşamalarını sağlayacağız.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bütün bayanlar için daha güzel günleri beraberinde getirmesini diliyorum.”

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Beylikdüzü Belediyesi, salgın sebebiyle yaşamını yitiren 42 bayan sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

Yaşam Vadisi 4.etapta yer alan Kadın Sağlık Emekçileri Hatıra Ormanı’na günün anlam ve önemine uygun olarak 42 adet çitlembik ve ıhlamur ağacı dikildi.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinliğe Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ile Turan Aydoğdu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, CHP Beylikdüzü İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülüs Ertürk, CHP Beylikdüzü İlçe Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Berk Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçe protokolü katıldı.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

Ülke olarak zor bir yılı geride bıraktık

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

Etkinlikteki konuşmasında gerek salgın, gerekse salgının yarattığı ekonomik zorluklarla bayanların daha zor bir yıl geçirdiğinin altını çizen Gülüs Ertürk, “Ülke olarak çok zor bir yılı geride bıraktık.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

Bu zamanda insanüstü özverilerle hastalıkla mücadele eden ve bu mücadelede kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

42 kadın sağlık çalışanı anısına bir hatıra ormanı oluşturdu

Bayana yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında, yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle tüm bayanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü farkındalık günü olarak nitelendiren CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise, “Umuyorum ki Türkiye’de hatta dünyada emekçi bayanların günleri hak ettiği değerle kutlanır.

Umuyorum ki hiçbir bayan ne şiddete ne de psikolojik şiddete maruz kalır. Umuyorum ki hiçbir kadın ölmez. Umuyorum ki kadına verilen değerin çok daha üst düzey olduğu günleri hep birlikte yaşarız.”

Bayanların üzerinde çok büyük sorumluluklar var

Salgın sebebiyle yaşamını yitiren bayan sağlık çalışanlarının anısının Beylikdüzü’nde yaşayacağını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün burada 42 bayan sağlık çalışanımızın anısının bir hatıra ormanı ile Beylikdüzü’nde yaşamalarını sağlayacağız.

Sağlık sektöründe yüzde 70 oranda bayan temsiliyeti var. Her gün duygusal ve fiziksel yükü omuzlarında taşıyan bayan. Hastalığa maruz kalan sağlık çalışanlarımızın büyük bir kısmı bayan.

Sadece salgın koşullarında değil, diğer zaman dilimlerinde bayanların üzerinde çok büyük sorumluluklar var.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinde maalesef bir çeyrek asır daha geriye gitmiş durumdayız. Evin yükünü çeken bayan, eğitimiz yükünü çeken yine bayan. Bunlar yetmezmiş gibi şiddete maruz kalan yine bayan.

Ölen bayan, öldürülen bayan, mağdur edilen yine bayan. 2020 yılı içerisinde 300 bayan maalesef katledildi, 171 bayan faili meçhul cinayetin kurbanı oldu.” dedi.

Bayan dostu bir kent inşa etmek bizim boynumuzun borcu

Beylikdüzü’nü bayan dostu bir kent yapmak için durmaksızın çalıştıklarını  söyleyen Başkan Çalık, “Biz Beylikdüzü’nde bayanlara, çocuklara ve topluma nefes olmak için yola çıktık.

Bayanların nefes olmak gibi bir idealimiz ve hedefimiz var. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Acil Yardım Hattı Protokolünü geçtiğimiz günlerde imzaladık.

‘Her Mahalleye Bir Kreş’ diyerek çıktığımız yolda ilçemize yeni kreşler kazandırmaya devam ediyoruz. Bayan dostu bir kent inşa yapmak bizim boynumuzun borcu.

Bugün burada salgın mücadele ederken yitirdiğimiz 42 bayan sağlık çalışanımız adına Kadın Sağlık Emekçileri Hatıra Ormanımızın fidanlarını dikeceğiz ve sağlık emekçilerini burada anacağız.

Yaşam Vadisi’nde bizim için çok kıymetli olan bir noktada sağlık emekçilerimizin anısını yaşatacağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bütün bayanlar için daha güzel günleri beraberinde getirmesini diliyorum.”

Konuşmalarından sonra Başkan Çalık ve beraberindeki heyet 42 adet çitlembik ve ıhlamur ağacına ilk can sularını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.