Diyarbakır'da çatışma; 1 şehit, 3'ü bebek 5 sivil öldü, 43 yaralı

Diyarbakır'da çatışma;  1 şehit, 3'ü bebek 5 sivil öldü, 43 yaralı
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK’lı teröristler Emniyet’e bombalı araçla saldırdı: 1 şehit, 3'ü bebek 5 sivil öldü, 43 yaralı


DİYARBAKIR’ın Çınar İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin dün gece yarısı İlçe Emniyet Amirliği, Emniyet Lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na eş zamanlı olarak tahrip gücü çok yüksek bomba yüklü kamyonet, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Saldırıda polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi şehit oldu, aralarında polis eşi ve 3 bebeğin bulunduğu 5 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alınırken, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı. Patlamayla binalar harabeye dönerken, ilçe halkının deprem olduğunu sandığı patlamanın neden olduğu hasarın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı.

GECE YARISI SALDIRDILAR

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde bir grup PKK’lı terörist dün saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Amirliği ve yanındaki Emniyet Lojmanları önüne tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü kamyonetin infilak ettirip, roketatar ve uzun namlulu silahlarla binalara ateş açtı. Bir başka PKK’lı terörist grubu da ilçe çıkışında bulunan Jandarma Komutanlığı’na da otomatik silahlarla saldırdı.

Emniyet Amirliği ve Emniyet Lojmanlarının iki girişinden, lojman girişi önünde bomba yüklü kamyonetin uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle birlikte, sarsıntı ve toz bulutuyla ortalık cehenneme döndü. Patlama ilçenin her tarafından ve yakındaki diğer yerleşim merkezlerinden bile duyuldu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.