İstanbul'da kar ulaşımı felç etti

İstanbul'da kar ulaşımı felç etti
İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mega kentte Şehir Hatları ve İDO olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerini iptal etti. Kenti dünyaya bağlayan uluslararası havalimanları olan Atatürk ve Sabiha G


ŞEHİR HATLARI SEFERLERİ DURDU

İstanbul'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
İstanbul'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
İstanbul şehir hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin internet sitesinden yapılan açıklamada seferlerin durduğu belirtildi. 
Şehir Hatları'ndan şu açıklama yapıldı: 

"Yoğun tipinin yaşanması ve görüş mesafesinin yer yer sıfıra yakın olması nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır."

İstanbul'da hayatı durduran kar
İstanbul'da hayatı durduran kar
SAAT 14:00'DE SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Şehir Hatları'ndan saat 14:00 itibariyle yapılan açıklamada ''Yoğun tipi nedeniyle iptal olan ve aksayan seferlerimiz normale dönmüştür'' denildi.

İDO VE BUDO SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İDO'dan yapılan açıklamada iptal edildiği belirtilen seferler: 

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot


BUDO'nun iptal seferleri: 
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) 
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)


İstanbul'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
İstanbul'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

İSTANBUL'DA 250'DEN FAZLA UÇUŞ İPTAL


İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün ve yarın yapılması planlanan 250’den fazla uçuş yoğun kar sebebiyle iptal edildi. Dün çok sayıda uçuşunu iptal eden Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın yapmayı planladığı seferlerinde de iptaller yaptı. Yapılan açıklamaya göre, iç ve dış hatlarda 218 sefer iptal edildi. İnternet sitesinde yapılan duyuruda, “İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.” denildi.  Pegasus Havayolları da bugün yapmayı planladığı 33 seferini iptal ettiğini duyurdu. 
Atatürk Havalimanı’nda sefer gerçekleştirecek uçaklar kalkış öncesi buz önleyici sıvı ile yıkanıyor. Apronda çalışan görevliler uçakları, işlemin yapılacağı alana yönlendiriyor. Buz önleyici / çözücü sıvılarla uçağın kanat ve kuyruk kısmı yıkandıktan uçak sonra piste geçiyor. Piste de yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Apronda kar birikmemesi için kar kürüme araçları sık sık temizlik yapıyor.

YURTDIŞINDAN GELEN UÇAKLAR PARK KUYRUĞUNDA

İstanbul Atatürk Havalimanı'na havada yaklaşık  2 saat tur attıktan sonra iniş yapabilen yurtdışından gelen uçaklar bu kez park etmek için uzun kuyruklarda yine belirsizce taksi pozisyonunda bekliyorlar.

Suudi Arabistan'da Riyad'tan İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçmak üzere Türkiye saati ile 05.45 de havalanan THY uçağı, bu kez 4.5 saatlik uçuşun ardından İstanbul'a ulaştı. İniş öncesinde de 45 dakika tur atan uçak, Atatürk Havalimanı'na inebildi. 

Pilot özür anonsu yaptı. Uçmayı bekleyen uçaklarda buzlanmayı önleyici 'de-icing' uygulaması nedeniyle uçak seferleri rötarla gerçekleştiriliyor.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.