Okullar yüz yüze eğitime hazır

Okullar yüz yüze eğitime hazır
Öğrencilerin okullarda güvenli ve sağlıklı koşullar altında eğitimlerini devam etmesi için tüm ekipleriyle ara vermeden tüm hızıyla çalışan Beylikdüzü Belediyesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılında daha çok çalışma gerçekleştirdi.

Okulların bakım, onarım, düzenleme ve dezenfeksiyon işlemleri ekipler tarafından titizlikle yapılırken fonksiyonel alanlar da kazandırılmış oldu.

Okullar yüz yüze eğitime hazır

Tüm bu çalışmalarla birlikte uzun süredir kapalı olan ve normalleşme adımları kapsamında 2 Mart’tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde ilçedeki okulların bahçeleri yıkanıp öğrenciler için hazır vaziyete getirildi.

Okullar yüz yüze eğitime hazır

Beylikdüzü Belediyesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde tüm okullarda çok çalışmaya imza attı.

Okullar yüz yüze eğitime hazır

Salgın süreci boyunca okullarda hijyen ve tedbir en üst seviyede tutulurken yıl boyunca bakım, onarım, tamirat, peyzaj ve bahçe düzenlemeleri özveriyle gerçekleştirildi.

Okullar yüz yüze eğitime hazır

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından salgın süreci boyunca yapılan çalışmalar kapsamında; 49 okulun bakım ve onarım çalışması, 12 okulun iç ve dış cephe boyası, 29 adet okulun çatı, kapı, izolasyon, tesisat ve elektrik tamiratları, 6 okulun ise ıslak zemin ve lavabolarının yenilenmesi yapıldı.

Okullar yüz yüze eğitime hazır

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise peyzaj düzenlemelerin yanı sıra bank, çöp kovası, basketbol potası ve çocuk oyun grubu gibi ihtiyaçların da giderilmesinde destek oldu.

Aynı zamanda okullarda ağaç dikimi, çim biçimi, yabani ot temizliği ve budama işlemleri yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise uzun süredir kapalı olan ve normalleşme adımları kapsamında 2 Mart’tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak okulların tamamında bahçe yıkaması yaparak öğrenciler için hazırlandı.

Okullarda yeniden yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte tüm okulların dezenfeksiyon işlemleri Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli bir şekilde devam edecek.

Okullara Donanımlı Alanlar

Beylikdüzü Belediyesi tüm çalışmaların yanı sıra gelen talepler doğrultusunda okullara donanımlı alanlar da kazandırıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında; Kavaklı Mahallesi Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi’nde 100 m2’lik konferans salonu tamamlanırken Gürpınar Mahallesi Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki kütüphane ve etüt salonu yapımı devam ediyor.

Okullarda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Evlatlarımız uzun süredir evlerinden eğitimlerini devam ettiriyorlar.

Onlar için de salgın süreci çok zorlu geçti. Beylikdüzü Belediyesi olarak öğrencilerin okullarına gittiklerinde hijyen ve güvenlik açısından herhangi bir problem yaşamaması için çalışmalarımızı yaptık. Okullarımızın tüm taleplerine karşılık vermek için var gücümüz ile çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.