BOCCE NEDİR ?

Yıllardır spor yapıyorum Bocce’nin bir spor olduğunu ben bile bilmezken spor yapmayanlar nereden bilsin? Sormaya gerek yok, hiç kimsenin maalesef amatör spor branşlarında bilgisi yok. Bugün futbol desen adam oyuncunun ayakkabı numarasını bile sana söyler. Hal böyleyken maalesef amatör ferdi sporlarda yapılan başarıları kimse duymuyor. Duymayınca da bilgi sahibi  olamıyor. Ülkemizde sadece futbol yok bakın ne güzel spor branşları da var.
                                    
BOCCE’NİN KURALLARI

 Öncelikle belirtelim Bocce ant milli sporcu önce Ferhat Şaşa Orta Okulu 2013’de devam eden Mehmet Akif Orta Okulu spor salonunda Bocce takımlarını çalıştıran Mehmet Karataş hocamdan öğrendim. Tanıştığımızda bana Bocce antrenörü olduğunu Türkiye şampiyonalarına hazırlandıklarını söylediğinde şaşırdım. Anlattıkça  ne kadar güzel bir spor olduğunu anladım. Bir kere simetrik hareketler var  özellikle denge unsuru çok önemli.  Ölçme değerlendirmenin ön plana çıktığı spor dalı olan Bocce 3 oyuncunun 3 oyuncuya karşı üçlü, 2 oyuncunun 2 oyuncuya karşı ikili ve 1 oyuncunun 1 oyuncuya 3er  topla karşı tekli oynandığı bir oyundur. Her üçlüde 2 adet 2’li ve teklide 3 petank topa kullanılır. Oyun ilk 13’e  ulaşan takım tarafından  kazanılmış sayılır.
                      
   MEHMET HOCAMIZA TEŞEKKÜRLER

Bana yıllardır diyorlardı ya bu Mehmet Akif okulu her alanda başarılı diye, bende okula gittim müdüründen tutun da öğretmenine  hademesine kadar gerçekten iddaa ediyorum İstanbul’un en başarılı okulu. Efendiliğiyle dürüstlüğüyle Çatalca’nın gönlünde tat kuran Mehmet hocamıza canı gönülden teşekkür ederiz. Böylesine zevkli bir spor dalını bizlere tanıttığı için her şeyin futboldan ibaret olmadığını bizlere öğreten Mehmet hocamıza şükran borçluyuz. Çünkü gençlerimizi  kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor, temiz gençlik yetişmesine ön ayak oluyor. Sonra Bocce’ yi her yaşta insan oynayabilir en güzel yanı da bu zaten. Her kesime hitap etmesi ve özellikle müsabakalarda ailelerin gönül rahatlığıyla izleyebileceği küfürsüz hakaret yok bağırış çağırış yok saygı  sporu.
                    
   BOCCE KAÇYILDIR TÜRKİYEDE ?

1991 yılından beridir Türkiye’de yapılıyor. Mehmet hocamızda 2001 yılında İstanbul Bocce spor kulübünde milli takım antrenör Yılmaz Balaban antrenörlüğünde spora başladı. 2004  yılında büyükler milli takımında ülkemizi temsil etti. 2006 Almanya 2007 Fransa Bosna’da 2009 Ankara’da 2010 de Karadağ’da dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldı. Bir çok Türkiye şampiyonlukları bulunmakta. Helal olsun milli sporcumuz Mehmet Karataş’a bundan sonraki spor yaşamında başarılar dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi