BÖYLE SEÇİM GÖRMEDİM

Aslına bakarsanız bugün yazacaklarımı bizim patron Mehmet Mert geçen günkü köşesinde o kadar güzel yazmış ki bana gelen bu seçim sürecindeki maillere cevaben bende biraz Mehmet beyin yazısına katkıda bulunayım.

NERDEN ÇIKTI BU EĞİLİM YOKLAMASI

Vallahi bende son günlerde meşhur olan laf var ya 'kumpas' bu lafı çok duyuyorum. Bari bende kullanayım. Cem başkana kumpas mı kuruluyor ne, bilemiyorum ama bildiğim bir şey var bundan önceki adayların hiç birisine eğilim yoklaması yapılmazken nereden çıktı bu kin, ben size söyleyeyim aslını.

Eski siyasetçilerle ters düşen Cem Kara nedense hala dik duruyor. Ben olsam 'gelin kardeşim ne istiyorsunuz meclis üyelerini de siz seçin ben sizin emrinizdeyim' derim. Ama nerde, adam hala dik duruyor. Olmaz olmaz sana ne yetimin hakkından. İşine bak kardeşim biraz siyaset yap. Milletin hastasını sabahın köründe hastaneye götürürsen, cenazesine gidersen, asker uğurlamasına gidersen, şimdi görürsün gününü. Beyler sizlere net söylüyorum hata Mehmet Mert'te.

Köşesinde yazmıştı Ankara'ya giden Çatalca eski belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının imzası  olan dilekçeyi genel merkeze ulaştırmışlar. Ben size buradan yazıyorum, imzası bulunan  kişilerin içinde Fırat Aykut hariç hepsini toplasan 5'er oyu var. Özelikle Cem Vakfı başkan ve yetkilileri ben sizi anlamıyorum. Sizin Cem Vakfınızı yapan Cem Kara, destek veren Cem Kara, hayret doğrusu diğerleri için söylenecek söz sendemi brütüz. Fırat abi Çatalca'nın çocuğu herkesin saygı duyduğu insan bende çok severim eminim Cem başkan aday olursa destekler.

CEM KARA'NIN  HATASI NE?

Ah be Cem başkan, Cem Kara'nın sırrı ne diye yazmıştım. Hatta bir sonraki köşemde sırrını çözdüm yazmıştım. Tam çözememişim sen okul mu sandın siyaseti şimdi bakıyorum elinden tutup meclis üyesi yaptığın kişiler her zaman yanında olduğun insanlar şimdi arkandan vuruyorlar. Bu saf yönünü çözememişim ama olsun ikinciye bu hataları umarım yapmazsın. Şöyle bir ekibine baktığımız zaman başkan yardımcıların Ufuk Akın yıllar önce yazmıştım şeker gibi adam herkese abi abla der, ama sorununu da çözer Erhan Güzel mi herkes Erhan abi der kendisine yaşı büyük olanda küçük olanda abi der umarım ikinci dönemde ekibini çok iyi analiz ederek seçersin

PEKİ CEM KARA ADAY OLMAZSA NE OLUR?

AKP'nin adayı kazanır. Şöyle ki 2009'da Cem Kara %44 oyla AKP'nin hayli önündeyken 2011 genel seçimlerde AKP oyunu %38'e çıkardığı gibi aradaki farkı kapatmak üzere. Bundan dolayı Cem Kara CHP için kilit taşıdır tabi ki AKP adayı çok önemli. Öyle gözüküyor ki AKP bu seçimde birlik beraberlik içinde iki partinin de adayı henüz belli olmazken  yinede yarış CHP ve AKP arasında geçecek. Oylar birbirine çok yakın yinede son sözü  tabi ki sandık söyleyecek bakalım görelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi