BRAVO İBB SPOR A.Ş.’ ye

  Bazen böyle güzellikleri yakalamak çok zor, bugün sizlere yazacağım bu güzel beldemizin güzel olayını yazacağım, bari diğer yerler örnek alır da utanır. Başlıkta belirttiğim gibi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor A.Ş.’si var. Ama nasıl var bir dinleyin bakalım: büyük şehir belediyesi bin kılıç beldemizde hemen çok programlı lisenin yanında büyük ve modern spor salonu yapmış ve bin kılıç halkına armağan etmiş gençlerimiz spor yapsın, elit becerikli sporcular yetişsin diye bir de tutmuş tamamen okula devretmiş. Bunda ne var demeyin devretmiş ama gel gör ki salonun bakımını, görevlisini, spor A.Ş. kendisi karşılıyor ama ne karşılama, gözümle görmeseydim inanmazdım. Bende aynı salonda karate dersi veriyorum.

Bir gün bir baktım kango tipi bir araç geldi, selam verdi. 3 kişi içeri girdi hepsinin kucakları dolu nemi var. Salonda ne ihtiyaç varsa tuvalet kağıdı, toz bezi, parfüm, deterjan, hijyenik sabun… İster istemez baktım ve sordum. ‘’ bende zannettim bir hayırsever yardım eti, helal olsun kim gönderdi.’’ Dedim. Kimse göndermedi hocam biz zaten 15 günde bir geliyoruz salonun ihtiyaçlarını ne varsa bırakıp gidiyoruz. Tabi ki ben şaşkınım. Spor A.Ş. koordinatörü olduğunu söyleyen Sedat Özdemir ve Hasan Avcı, Mahmut Yıldırım hocam biz her zaman geliyoruz sadece bugün değil. Salon görevlisi Hakan Ateş dedi ki; hocam bu ne ki salon bütün tadilatı yapıldı, kışa hazır yapan Spor A.Ş. Bu Spor A.Ş müdürü kim hakan dedim. Osman Avcı müdürümüz dedi.

Sevgili müdürümüz, Allah senden razı olsun. İstanbul en ücra köşesine bile yardım ediyorsun. Şimdi birkaç kişiye sordum paylaştım diyorlar ki belediye kendisi yaptı salonu, onun için bakımını malzemesini veriyor. Bu lafa katılmıyorum. O zaman İl Spor Müdürlüklerinde spor salonu var gidin bakın, birçoğu pislikten geçilmiyor. Eğer herkes spor a.ş. gibi işini takip etse bu ülkede hiç bir sorun olmaz. Her şeyi devletten beklemek yanlış, bin kılıç spor salonunda görevli Hakan Ateş kardeşimiz var. Bir gidin görün salonu çoğu evin mutfağından daha temiz yani burada ne çıkıyor meydana: İyi ekip, işini severek yapan görevliler. Bence spor a.ş. yapmış olduğu uygulama İl Spor Müdürlüklerince tez konusu olmalı. Hatta bütün spor müdürlerini ülke genelinde hepsini bin kılıca gönderin.
 
Salon temizliğini, oradaki görevli koordinatörlerin nasıl çalıştığını görün. Yani belediyelerin spor salonları daha temiz, hijyen spor bakanlığına bağlı salonlar neden pis?  Bir kere salon görevlileri aklı başında, temiz, işini hakan gibi yapan olmalı ama nerede… İl Spor Salonlarında ne kadar sorunlu insan var ise gidin bakın, hepsi değil ama birçoğun da göreceksiniz ne kadar sorunlu insan var ise hepsini spor salonlarına doldurmuşlar. Hedef 2020 olimpiyatları bunlarla mı olacak? Ne alakası var demeyin salon görevlileri çok önemli, sporcunun devam etmesi için bir kere eğitimden geçecek, gelen halka nasıl davranılacak. Özelikle temizlik, hijyen’in ne olduğunu bilecek ama nerde… Bence gidin Bin Kılıca bakın bakın ki utanın. Gözünüz salon görsün hakan’ın elinden paspas düşmüyor. İl Salonlarında iddia ediyorum gidin bakın koridoru sildiği paspasla, sporcunun çıplak ayakla bastığı yeri siliyor. Devletimiz her şeyi yapıyor al sana salon ama bir yıl sonra berbat bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Tekrar Spor A.Ş ‘i tebrik ederim bence bütün salonlara Spor A.Ş. bakmalı bakılmalı ki bizlerde 2020 olimpiyatlarına hazırlanalım.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi