İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

BU YAMA DİKİŞ TUTMAZ ARTIK

BU YAMA DİKİŞ TUTMAZ ARTIK

 
 Son yıllarda ülkemizde olup bitenleri izledikçe hüzne kapılmamak elemle bu hazin gidişi seyrederken gelecek endişesi taşımamak olanaksızdır. Canları pahasına Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin bölünmez bütünlüğü için savaşırken şehit olan binlerce vatan evladının ve düşünceleri ile kalemleri ile bu cumhuriyetin ilelebet yaşaması uğruna doğru bildiklerini yazan söyleyen ve fikirleri uğruna katledilen Uğur Mumcu’ların, Bahriye Üçokların A.Taner Kışlalıların ve daha nice aydınların ruhu bitmeyen bir azap içindedir. Kanı yerde kalmayacak gereken yapılacaktır hesap sorulacaktır sözleri taziye dilekleri havada kalan sıradan sözlerdir artık. ABD. nin icat ettiği ve ülkemize dayattığı ılımlı İslam modeli ve bölünmeyi resmileştirecek büyük orta doğu projesi ile Türkiye de her kurum ve birey bağımsızlık karakterini, demokrasi anlayışını, inanç özgürlüğünü, ilericilik ve yurt severlik özelliklerini kaybetmiştir.
Bu gün ülkedeki tüm kurumlar sinsi bir planla ele geçirilmiştir. Bu planlar ABD. De yapılmış ve görev verilen cemaat liderine yıllardır ABD. De malikâne tahsis edilmiş oradan ülkemizdeki rejimi kontrol eder hale gelmiştir. Türkiye’de dini önder kabul edilen ancak İslam’ın doğuş yeri ve tüm dünya Müslümanlarının ziyaret ettiği Hac’a Mekke’ye Medine’ye gitse tanrıya şirk koşmaktan tutuklanabilecek cemaat liderine bu yolu açan ona en büyük ivme kazandıranlardan biride maalesef merhum Ecevit’tir. Bu ülke için tek bir hayırlı işi olmayan Ecevit, ilk iktidarından sonra ülkeyi Özal’a, ikinci iktidarından sonra ise basiretsizliği dolaysıyla iktidarı Erdoğan’a teslim etmiştir. Cemaat hareketi AKP döneminde toplumun tüm kesimlerinde özgürce örgütlenerek bu günlere gelmiş ve şimdi devlet yönetiminde söz sahibi olmuştur. Bundan sonra imam hatiplerin önünün açılmasıyla askeri okullarda da kolayca örgütlenecektir.
Bu günlerde orduda her yıl ağustos ayında toplanan  yüksek askeri şuranın yapısının etkinliğinin nasıl değiştiğini ordunun tüm gelenek ve teamüllerinin nasıl alt üst olduğunu kuvvet komutanları olmadan yapılan toplantılar bir yanıyla siyasi iradenin güçlenmesi askeri vesayete son verilmesi gibi görünse de aslında yapılan hasma ne bir tavırdır.Öç alma anlayışıdır.Eğer askeri vesayete son vermek istiyorduysanız 8 yıldır iktidardasınız askeri siyasetten soyutlamak yalnızca kendi işine odaklamak için hangi yasayı çıkardınız..Milli iradeyi temsil ediyorsunuz.Mecliste çoğunluktaydınız istediğiniz yasayı çıkarır genel kurmayı milli savunmaya bağlar ordunun içe dönük tüm kurumlarını- ki yıllardır personelin yakındığı- Oyak dahil sivil denetime açardınız.Sekiz yıldır bekledikten sonra darbeye teşebbüs irtica eylemlerini takip etmek Ergenekon davası gibi yargıya intikal eden konular bahane edilerek yıllardır terörle savaşanları Silivri’ye tıkmak yerine askerlikle orduyla ilgili yasaları çıkarır orduyu itibarsızlaştırmadan bu sorunları çözerdiniz.Bu gün askeri şurada karşınızda olmak istedikleriniz olurdu.Türk ordusu birkaç generalin ordusu değildir.Ordu bu milletin ordusudur Onun itibarsızlaştırılmasından moral motivasyonunun ortadan kaldırılmasından hepimiz zararlı çıkarız.Çevremiz ateş çemberi.Suriye de son gelişmeler Irak’ın durumu İran’ı gelecekte bekleyen muhalif hareketler.Mısırdaki güçlü Mübarek rejiminin hazin sonu Kafkaslardaki Ermenistan ve Azerbaycan’ın durumu.Nato da ki görevlerimiz.Dünyanın bir çok ülkesine gönderdiğimiz ve güven duyulan askerlerimizin prestijleri.Ve genel olarak Tsk.onuru hepimizin onurudur.Bu öç alma duygusundan kurtarın kendinizi.Mahkemeleri rahat bırakın.Yargılamalar tarafsız ve bağımsız olsun.Suç vasfı olanla olmayan ayır edilsin.Öldürmek kastıyla yüzüme tükürdü diye şikayet edilen adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmamalı
Aslında güvenilen dağlara kar yağmıştır. Bu saatten sonra sökük yama tutmaz. Türk ordusu ABD’nin icat ettiği ılımlı İslam’a baş eğmiştir. Sizi bilmem ama bana göre işlem tamamdır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi