BUDA ELEKTRİK TERÖRÜ

Terör lafı biraz ağır gelebilir aşağıdaki yazımı okuduktan sonra vay be diyeceksiniz az bile demişsin diyeceğinizden eminim son bir aydır vatandaşları bıktırdı bu elektrik kurumu  Bedaş’mıdır nedir ismi 1 ay oldu her gün zırt pırt elektrik kesiyor ilçemizde, elektrik kesintisinden dolayı elektronik eşyası bozulmamış kimse kalmadı, arıza varsa eyvallah giderin ama vatandaşın isyanını hiç mi duymadınız? Bu esnaf 2 saat elektrik gittiğinde ne yapsın dolabın arızasını mı
yaptırsın yoksa kaçan müşterisine mi yansın.
 
Bakınız bir resim görüyorsunuz bu resim 10 gün oldu çekileli tabloya iyi bakın sanki  savaş halindeyiz neden mi böyle oldu: malumunuz herkes bankalara otomatik ödeme talimatı  veriyor bu güzel peki vatandaş yaz dönemi tatile gitmiş olabilir, nerden bilsin bankanın ödeme talimatını yerine getirmediğini güzel güzel tatil yaparken oda ne? Komşuları haber veriyor  elektriğini kestiler; ya nasıl olur falan derken ben bankaya ödeme talimatı vermiştim bu nasıl olur
kardeşim olur hem de bal gibi olur senin ne işin var bankaya talimat vererek başına böyle bir belayı  sarıyorsun bankayı dava et diyorsun kim uğraşır gidip birde açma cezası vererek saatini açtırdın.



Burda bankaların büyük hatası var vatandaşa 3 fatura getir diyeceksin havale ücreti almayacağım diyeceksin, böyle iddialarla vatandaşı kandırırsanız olacağı buydu. Madem vatandaş mağdur o zaman faturayı sen öde ama nerde bankalar ancak 2 memurla işi götürmeye devam ederse olacakları bunlardır. Alın kardeşim bir sürü üniversite mezunu genç var alın 2 tane bankaya çalışsın vatandaşında şikayetleri azalsın.

Sorarım sizlere bir bankaya işiniz düştüğünde kaç saat bekliyorsunuz dikkat edin herkes bankalara  para yatırmak için geliyor saatlerce kuyrukta bu vatandaşa revamı aldığınız faiz burnunuzdan gelsin.
 Gelelim Bedaş’ın elektrik terörüne resimde gördüğünüz gibi bahsi geçen mağdur vatandaşın elektrik panosu,  yine düşündünüz ne var bunda, çok şey var kesme ihbarnamesi giden vatandaşın evine yok elinde bir pense bir tornavida olan elektrik kurumunun elamanı bu panoyu bu hale getiriyor, kardeşim vatandaşın elektriğini kestin hadi haklısın ama bu panoyu bu şekilde bırakmaya hakkın yok apartmanın girişinde olan panoyu bu hale getiren Bedaş görevlisidir. Yaz tatilinde çocuklar gördüğünüz kapaklarla oyun oynuyorlardı peki bir şey olsaydı  vatandaşın çocuklarına kim hesap verecekti. İşten anlamayan kişilere elektrik kestirirsen olacağı bu,  taşeron firma eli tornavida tutan herkesi elektrikçi diye vatandaşın kapısına gönderirse olacağı resimde  gördüğünüz gibi olur.

Bu apartmanın elektriğini hadi kestin yan apartmandaki 3 dairenin elektrikleri ödenmesine rağmen neden kesiyorsunuz? Vatandaşların bana yaptığı şikayetler de bizler elektrik kurumunu arıyoruz bizle resmen dalga geçiyorlar haydi kardeşim işine bak diyorlar. Biz çok duyduk bu lafları ödemeni yap elektriğin kesilmesin vatandaş feryat figan ben faturamı ödedim iyi bakın, saatler sonra vatandaşı arayıp özür diliyorlar.


Ah özeleştirmenin sonucu bu işte denetim yok vatandaşlara çile çektirmeye devam eden bedaş. Merak ediyorsanız yazdığım binaları F Paşa mah. Erkin Balaban sokakta bu kadarı yeterlidir herhalde.  Vatandaşların bedaş’tan isteği öncelikle otomatik talimatı olan aboneleri bu konularda telefon ederek uyarması birde elektrik kesilecekse vatandaşa duyuru yapılsın. En önemlisi ise saatleri okumaya gelenlerin yakasında  kart bulunması, tanıtım kartları artık hayvanlarda bile var hey bedaş! Bu ramazanda haksız yere elektriğini kestiğin vatandaşın ahını aldın inşallah tutar diyoruz ne diyelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi