Buda Örnek Muhtar

 Hani sürekli sizlerinde okuduğu ve okuma rekoru kıran bu evler kimin köşemde sürekli dizi filimi gibi  yazdığım Gümüşpınar köyü muhtarına örnek olsun. Demek ki insanlar seçilmişlerini  iyi seçmeli sonradan ah vah dememek için seçeceğiniz kişiyi iyi analiz etmek lazım. Sonra vay muhtar köyümüzü sattı, kaçak  ev yaptı, yok köylüden 20 TL topladı ama orman işletmesine 12 TL yatırdı vay halimize. Adalet yok mu? Kaymakam’a  gittik kapıdan kovdu birde baktık ki kaymakamla muhtar kuyu kebabı yiyorlar. Biz köylülerde her kapıyı çaldık ama bizi  kimse dinlemiyor. Bunların hepsi Çatalca Gümüşpınar köyünde oluyor ama şimdi köylüler derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor. Defalarca bende yazdım ama hiç bir sonuç yok  bari iyi olanı yazalım.

 Buda Seçilmiş Muhtar 
Çatalca İlçemize bağlı Elbasan köyümüzde geçen mera açılış haberini Haberdar Gazetemizde okumuşsunuzdur. Çatalca da mera açılışı diyorum demek ki seçilmiş insan köyüne neler yaparmış elbasan muhtarımızı canı gönülden kutlarım. Muhtar Eyüp Özen Elbasan’a çok şeyler kazandırdı. İnsan dürüst olunca neler olurmuş görüyoruz. 1104 dönümlük kurak araziye  190 bin TL  harcama yaparak köyüne ne kadar güzel bir mera yapmış görmenizi isterim. Harika ötesi, bakın bazı muhtarlar köyünü soyuyor. Eyüp muhtarımızda 190 bin liranın 110 bin’ini  Özel İdareden  80 bin’ini de Tarım Bakanlığında destekle dev hasa bir mera yapmış ki gelin görün geçen gün açılış Yapı Çevre İlçelerden Kaymakam’ı, Belediye Başkan’ı, İstanbul İl Tarım Müdür’ü, İstanbul 39 İlçesinden İlçe Tarım Müdürleri katıldı.

Muhteşem açılışı da Çatalca Belediyesi’nin organize etiği eksiksiz tamamlayan Muhtar inanın bence Türkiye’ye örnek olacak projeyle tarihe geçmiştir. Çatalca Belediyesi’nin büyük katkılarıyla yapılan açılış mükemmeldi. Tabi ki İlçe Tarım Müdürümüz Sn. Kadir Güngör’ün  çabaları sonucu bu mera açılmıştır.  İstanbul il tarım müdürü Sn. Kasım Piral açılışa bizzat katılarak  Elbasan köyü halkını memnun etti. İl Tarım Müdürü  şeker gibi adam, genç pırlanta  daha önce tarımla ilgili  şikâyetleri çok yazdım Kasım müdürümüz yeni ama çalışmalarıyla herkesin takdirini topluyor. İlçe müdürleri de çok iyi. Yani ekip iyi olursa bakın her şey ne güzel oluyor. Açılışta tek İlçe Müdürü yoktu o da Erman Karaman. Katılan diğer müdürlere sordum gelmediğini söylediler.

Çünkü Çatalca eski İlçe Tarım Müdürüydü gelmesi gerekirdi.  Açılışa çevre İlçelerden Kaymakamı, Belediye Başkanları, Vali katılıyor ama Erman müdür yok. Bunu köylüler söylüyorlar ah bir gelseydi tören boyunca hep aklımda bu soru kaldı. Umarım Kasım müdürümüz Erman Bey’e  neden törene katılmadığını  sorar. Birde yeri gelmişken İl Müdürümüze  teşekkür ediyor halkımız. Bizi bu damızlık birliği çetelerinde kurtardığı için. Biliyorsunuz daha önceleri yazmıştım damızlık  birliğinin neler yaptığını köylüler diyor ki ‘’Çok şükür bu hayvanlara küpe takma işini damızlık birliğinden yetkiyi alıp da ilçe tarıma küpe takma yetkisi veren İl Tarım Müdürümüze teşekkür ederiz’’ dediler. Köylüler
görüyorsunuz  insan isteyince güzel şeylerde başarırmış darısı Gümüşpınar köyümüzün başına.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi