BUDA TAXİ REZALETİ


Toplumun olduğu yerde sorunlarda oluyor, sosyal sorumluluk gereği kimseyi kırmadan rencide etmeden yazmaya çalışıyorum, gönül ister ki hep güzel şeyler yazayım bazen de oluyor güzel gelişmeler sizlerle zaman zaman paylaşıyorum ama, bazı olaylar var ki insan pes diyor gel de yazma..
 
15. 06. 2014 günü saat 02: 59 Çatalca devlet hastanesinin önünden geçtim benzinciye girdim birde baktım,adamcağızın biri sırtında bir çocuk arkasında bir bayan bayanın elinde çocuğun terlikleri belli ki aceleden gelmişler hastaneye.Bir daha baktım yürüyerek devam etiklerini görünce arabayla yanaştım ağabey geçmiş olsun gelin götüreyim bakınca zaten tanıdı, Çatalca kale içinden ağabeyimiz vay hocam, Allah razı olsun torun hastalandı hastaneye getirdik, aklıma ilk gelen belki de parası yoktur taksi tutmaya ne yapsın? ben sizi bırakırım dedim aldım torunu dedesini annesini biraz ilerledik, başladı dede konuşmaya hocam böyle bir şey olur mu? hayırdır dedim ya kardeşim 65811 nüfus yazar Çatalca tabelasında ama gel gör ki hastamızı hastaneye götürecek bir taksi yok koskoca Çatalca’da, 3 taksi durağı var ama gel gör ki gece taksi bulmak imkansız.Hangi durağı aradıysam yok kapalı cama telefon numarası  yapıştırmışlar oda çalmıyor, Allahtan polis arabası bizi telaşlı görünce hastaneye kadar getirdi, ama onlarında görevi var işlerine gittiler bizde yaya olarak evimize dönüyoruz. Allah senden razı olsun  hocam torun ateşler içinde birde ilaç alacağım nöbetçi eczane arayacağım, eczane işini de hallettik duamızı aldık ağabeyimiz evine gitti.
 
Burada tam emin olmak için 3 tane taksi durağına gittim 3’üde kapalı, vatandaşın dediği gibi 65811 nüfus var gel gör ki hastan mı var? acil bir durum mu var? kimsenin umurunda değil kimse derken taxi esnafını kastediyorum.Bakın taksi’ci kardeşler her ne kadar özel işletmede olsanız sizlerde bir kamu görevi yapıyorsunuz,görevinizi ya tam yapın yada bu işi yapmayın. Yukarıda yazdıklarımı bire bir gördüm tek kelime yazıklar olsun dedim,gündüz para kazanırken iyide gecede bari bir nöbetçi bırakın vatandaş mağdur olmasın.
 
Aslında taksicilerde kabahat yok bu konuyu araştırırken, Çatalca esnaflarından bazıları bu ilçede esnaf sanatkar yetkilileri siyaset yaparsa olacağı bu, sanki bilmiyorlar mı? yıllardan beridir bu sorun yaşanıyor esnaf sanatkar odası var veya taksi durağına bakan mutlaka bir yetkili var ama, bu yetkililer maalesef siyaset yapıyorlar. Çatalca esnafının düşüncesi bu ben olsam bu taksicilerin bağlı bulunduğu kurumun yerinde derim ki arkadaşlar 3 tane duraksınız her gece bir durak nöbetçi kalacak, bu kadar basitken maalesef  esnaf odaları bu konuda duyarsız.

Ya görevinizi yapın vatandaşı mağdur etmeyin, yada istifa edin yapan gelsin bu kadar basit. Şimdi buradan taksici mağdurlarına yazıyorum, inşallah bir daha böyle bir şey başınıza gelmez, olur ya gelirse uyuyan tabicileri bulamazsanız aklınıza hemen Çatalca belediyesi gelsin, bunu da bana vatandaş söyledi. Çatalca belediyesi zabıtası var en zor anınızda ve nöbetçi şoförleri var acil durumlar, için bu demek değildir ambulans yerine geçen bir uygulama öyle değil, vatandaşın acil ihtiyacı olduğunda zaten gündüz bütün hizmetlerini görmesine rağmen, gecede bir nöbetçi var bu uygulama süper.Bazı vatandaşların haberi var diyorlar ki 4 yıldır zaten belediyemiz hastamızı, cenazemizi, asker uğurlamamızı, düğünümüzü yaparken yanımızda. Bende böyle bir uygulamayı duyduktan sonra Çatalca belediyesine bravo derim, örnek uygulama vatandaşa hizmet böyle olur. Umarım taksici arkadaşlar vatandaşın mağduriyetini giderir, her gece bir durağa nöbetçi koysa sorun çözülür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi