BUNLAR MI CUMHURİYETÇİ?

Hazret,milliyetçilik-Cumhuriyetçilik konularında tek otoriteymiş gibi öfkeyle haykırıyor:”Andımızı okumakla milliyetçi olunmaaazz! 10.Yıl Marşı söylemekle Atatürkçü Olunmaaazz! Bayrak sallamakla Cumhuriyetçi olunmaaazz!”
Ne yapmalıymışız? Soğuk Savaş döneminden kalma Andımız’ı okumamalı,okunmaması için konan yasağa kuzu kuzu uymalıymışız.Atatürkçüyüz dememeli,10.Yıl Marşı’nı okumamalıymışız.Türk,Türk milleti laflarını ağzımıza almamalıymışız.Kısaca kimliğimizi,milliyetimizi telaffuz etmemeliymişiz ki ümmetçiler ve bölücüler bu sözlerden  rahatsız olmasınlarmış.Olur.

CUMHURİYETÇİLİĞİN ÖLÇÜTÜ NEDİR?
Buyurgana  göre milliyetçi ve Cumhuriyetçi sadece iş yaparak;meydan,köprü açarak  olunurmuş.Kamu adına,kamu için bunları yapma mevkiinde olmayanların Cumhuriyetçi-Milliyetçi olmaları mümkün değil midir? Ya da imar işleri yaptığı halde Atatürk ve milliyetçilik düşmanı ümmetçi yok mudur? Almanya’yı sanayi devi yapan;fabrikalar,yollar,otomobiller üreten  Hitler faşist değil midir? Osmanlı yurdunda en çok okul,köprü,tren yolu yapan Abdülhamit despot değil miydi?

ÜMMETÇİNİN ŞİARI
Yani demokratlığın ölçütü bina,yol yapmak olmadığı gibi,sözle “demokratım,Cumhuriyetçiyim” demekle de cumhuriyetçi olunmaz..Milliyetçi,icra mevkiine geçtiğinde milliyetçiliğinin gereğini yapar, Atatürk gibi.Fakat ümmetçi hiçbir durumda asla “milliyetçiyim” demez.Millet için de savaşmaz. Dahası,milliyetçiliği ve Türkçülüğü ayakları altına aldığını söyleyerek,kendi çağdışı baskıcı ideolojisini millete dayatmaya çalışır.Ümmetçi demokrat olmadığı gibi halkçı da değildir.

İŞBİRLİKÇİ İKTİDAR
İşbirlikçi iktidar yaptıklarını öncelikle millet için değil,yerli-yabancı ortaklarının çıkarına hizmet etmek,millet kasasından onları doyurmak  için yapar.Kendi iktidarını güçlendirmek için yapar.Bunlardan  millet dolaylı olarak yararlanır.Yapılan köprüler,yollar,binalar milletin ideallerini,değerlerini örselemenin ve giderek yıkıp yok etmenin bir aracı olamaz.İşbirlikçi-gerici iktidar yaptıklarını,cumhuriyetçilik ve milliyetçilik karşıtlığını gizlemenin örtüsü olarak kullanırsa,yapılanlar yarardan çok zarar getirir.Milliyetçiliğe karşı olanların,millet için çalışması düşünülebilir mi?
“Milliyetçiyiz,Cumhuriyetçiyiz,Atatürkçüyüz” demeden milliyetçi,Atatürkçü olunmaz.Bunların telaffuzu bir inancın,bir idealin ifadesidir.Bir hedefi işaret eder.Yalnız sözde kalırsa işe yaramaz.Taraftar da bulmaz.Büyük lafların büyüklüğü,hayata uygulanarak test edilir.Kuvayı Milliyeciler’in yaptığı budur.Milliyetçilik karşıtlarının,Cumhuriyete ters bakanların  millete vereceği bir şey yoktur.Zira İdealsiz icraat inançsız ibadet gibidir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi