BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLER

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu sözleri Türk gençliği için söylemiştir.Peki bugün Türk gençliği nereye gidiyor? maalesef büyük şehirlerde gençlerin geleceğini hiç iyi görmüyorum, eğer önlem alınmazsa uyuşturucu illetinin esiri  olacak gençlerimiz.

Her geçen gün bir acı haber 2 kişi uyuşturucudan öldü, her gün aynı haber yazıktır bu gençliğe.. Şimdide yeni bir uyuşturucu belası çıktı, adını yazmıyorum bence bütün basındaki arkadaşlarda yazmamalı, resmen reklamını yapıyoruz uyuşturucu diyin tamam, birde ismini yazarak bari reklam yapmayın.
 
Peki ne yapmalı? konunun en önemli yanı burası, sevgili anne babalar eğer çocuklarınızı bu tür alışkanlıklardan kurtarmak, kollamak, korumak isterseniz bende bir eğitimci olarak sizlere bazı ip uçları vereyim. öncelikle çocuklarınıza güveneceksiniz ve bunu belli ettirin zaten hergün beraber aynı evi paylaştığınız Evladınızın davranışlarından olayı çöze bilirsiniz, öncelikle arkadaş çevresi çok önemli bu demek değildir ki hiç kimseyle arkadaşlık etmesin, tam tersi arkadaşları olsun güvendiğinizi her zaman dile getirin mutlaka.  

İyiyi kötüyü kendisinin ayırt etmesini sağlayın, sürekli insanları kötülemeyin, birbirimize güvenmemizin gerektiğini belirtin. En tehlikeli yaş 5.ve 8.sınıftır, bu yaşlarda değişim gösteren çocuklarımız ister istemez çevredeki arkadaşlarının etkisinde kalarak istemediğimiz kötü sonuçlar alabiliriz. 
 
Arkadaşının etkisinde kalan çocuklar sürekli evden uzaklaşmak isterler, ilk önce anneye karşı gelirler bu karşı gelme ergenlik yaştaki çocuklarda daha çok görünür bazen bu davranışlar sizi yanıltmasın, burada annenin faktörü çok önemli. Davranış bozukluğu gösteren çocuklarımızı tehdit etmeyin, yani seni babana söyleyeceğim, bıktım sizden, ölsem de kurtulsam bu laflar çok sakıncalı asla söylemeyin.

Birde madalyonun diğer tarafı var arkadaşlarından sigara  ve benzeri maddeleri kullanan çocuğu ilk tespit eden annedir. Dediğim gibi uyanık bir anne hemen anlar böyle durumlar umarım kimsenin başına gelmez, tuttu da oldu sigara da içebilir dövmeden anlatarak konuşarak ikna edebilirsiniz. 
 
Dedim ya gençlik nereye gidiyor, aslında 5 ve 6 yaşında evlatlarınızı mutlaka bir spor dalına yazdırın, inanınki çok büyük faydasını göreceksiniz. Ben kendim eğer spor yapmasaydım ufak yaşta belki bende sigara içen birisi olabilirdim, oysa sporla her şeyi yenebilirsiniz. Çocuklarınızı mutlaka bir spor dalına yazdırın, bir çocuğa hedefinin ne olduğunu anlatmalısınız hedefi olan çocuk asla kötü yola sapmaz, elit becerikli sporcu olur. Toplumu anca sporla kurtarabiliriz sigara içme yaşı 7 yaşına inmiş, bir toplumda her zaman gelecek kaygısı vardır, bu duruma düşmemek için haydi sadece çocuklar değil büyüklerde spora.

Ulu Önder ne demiş? ben sporcunu zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim, ne söz demi  boşuna dememiş Atamız ben Cumhuriyeti gençlere emanet ediyorum. Şimdiki gençlerimizin halleri içler acısı,  bozulan gençliğin tek sorumlusu anne babadır lütfen çocuklarınıza sahip çıkın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi