3 bin 256 adet sorun çözüldü

3 bin 256 adet sorun çözüldü
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, 2023 yılında toplam 3 bin 256 adet uyuşmazlığın karar bağlandığını, bu başvurulardan bin 219 şikayetin tüketici lehine sonuçlandığını söyledi

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, “Tüketiciler ile satıcı veya sağlayıcılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözüme bağlanması amacıyla görev yapan tüketici hakem heyetleri” ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Emanet, “Yargı mercilerinin üzerindeki iş yükünü önemli ölçüde azaltan Tüketici Hakem Heyetleri, tüketici işleminin zayıf tarafını temsil eden tüketiciler ile tüketici işleminin diğer tarafı olan satıcı veya sağlayıcılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların adil, hızlı, kolay ulaşılabilir bir şekilde çözüme bağlanması amacıyla kurulmuş yargı dışı karar mercileridir. Büyükçekmece halkımızın 2023 yılı içerisinde hakem heyetine yaptığı başvuruları, alınan kararları ve istatistikleri kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

 

140 dosyaya görevsizlik

 

Büyükçekmece Kaymakamlığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti'nin 2023 yılında toplam 3 bin 256 adet karara imza atarak mali değeri 17 milyon 232 bin 487 TL olan uyuşmazlığı karara bağladığını belirten Emanet, “Karara bağlanan 3 bin 256 başvurudan, bin 219 şikayet tüketici lehine, bin 897’si  tüketici aleyhine, 140 dosya ise görevsizlik kararıyla sonuçlanmıştır. Tüketiciyi koruyucu kurum ve kuruluşlar içerisinde en önemlisi sayılabilen ve bu kadar çok sayıda uyuşmazlığı mahkemelerin önüne gelmeksizin hızlıca çözüme kavuşturan hakem heyetimizde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Alınan kararların da ne kadar doğru ve hakkaniyet ilkesi gözetilerek verildiğini, yıl içerisinde Tüketici Mahkemesi tarafından bozulan sadece 9 kararın olması, çoğununda farklı sebeplere dayanmasından anlıyoruz” diye konuştu.

 

İlk sırada perakende

 

“İlçemizde yapılan başvuruların sektörel dağılımına bakıldığında bir yıllık dönemde yüzde 64,5 ile perakende sektörünün ilk sırada olduğu görüldü. Bu sektör, 2 bin 101 adet başvuruyla ilk sırada yer aldı” diyen Emanet, “Perakende ticareti, abonelik sözleşmeleri 368 başvuru ile yüzde 11, finansal hizmetler 290 başvuru ile yzde 9, diğer hizmetler 263 başvuru ile yüzde 8, ulaşım-sağlık-eğitim 182 başvuru ile yüzde 5,5, turizm hizmetleri 52 başvuru ile yüzde 2 oranında yer alarak takip etti” bilgisini verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.