Altınköprü Halk Dansları Yarışması nefesleri kesiyor

Altınköprü Halk Dansları Yarışması nefesleri kesiyor
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana etkinlikleri arasında yer alan “Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması”na katılan ülkelerin dans gösterileri nefesleri kesiyor.

Bu yıl 17’incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürerken, festival kapsamında gerçekleştirilen kültür ve sanat ekinlikleri büyük ilgi görüyor.


37 ülkeden bin sanatçı

Festivalin en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olarak kabul edilen “Altınköprü Halk Dansları Yarışması” bu yılda kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. Festivale katılan 37 ülkeden bin sanat elçisinin birinciliği göğüslemek için muhteşem performans sergiledikleri dans yarışmalarına sanatseverlerin ilgisi de büyük oluyor. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan “Altınköprü Halk Dansları Yarışması”na katılan ülkelerin dansçıları sadece dansları ile değil geleneksel kıyafetleriyle de görsel bir şölen sunuyor. Gündüz Atatürk Kültür Merkezi geceleri ise Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da yapılan yarışmalarda derece giren ülkelere 6 Ağustos gecesi kapanış finalinde yarışma jürisi tarafından açıklanacak.



Uluslararası Büyükçekmece Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafçıların ödülleri törenle takdim edildi.


9 bin 200 fotoğraf yarıştı


17’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Federasyonu (TFSF) ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Fotoğraf Yarışması’nda 46 ülkeden 1067 fotoğrafçının gönderdiği 9 bin 200 fotoğraf yarıştı. Yarışmada serbest renkli, serbest siyah – beyaz ve çocuk olmak üzere 3 kategoride altın madalyalar Vietnam, Çek Cumhuriyeti ve Çinli fotoğrafçılara gitti.


Akgün, dereceye girenleri kutladı


Derece giren fotoğrafçıların ödülleri, Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı ve Yarışma Seçici Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, Seçici Kurul Üyeleri Burak Şenbak ve IAAP Başkanı Vladimir Jovanovski, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın’ında hazır bulunduğu ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yarışmada dereceye giren fotoğrafçıları kutladı.


Ödüller takdim edildi


Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından ödül töreninde hazır bulunan fotoğrafçılardan sergileme kazanan ve festival özel ödülü verilen Nebiha Bacıoğlu, mansiyon ödülüne layık görülen Ferhat Gürsu ve İsmail Hakkı Kubilay, bronz madalya almaya hak kazanan Ayhan Turan Menekay’a ödülleri Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.