Artık çok daha hijyenik

Artık çok daha hijyenik
Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki çocuk parklarını tel çitlerle çevirerek, sokak hayvanlarının parklara girmesinin önüne geçiyor.

Büyükçekmece ilçesinde, çocukların sağlığı göz önünde bulundurularak sokak hayvanlarının girmemesi için parklar çitlerle çevrilirken, kum havuzlarındaki kumlarda yenileniyor.

Çocuklar için sağlık riski taşıyordu

Parklarda çocukların oynayabilmesi için oluşturulan kum havuzları ve  salıncak, kaydırak, tahterevalli gibi çocuk oyun gruplarının zeminine serilen kumlu alanlara sokak hayvanlarının dışkılarını yapmaları çocukların sağlığını tehdit ediyordu. İçgüdüsel olarak dışkılarını kumlu alanlara bırakan kedi ve köpeklerin bağırsaklarında yaşayan parazitler kumda oynayan çocuklara ağız yoluyla bulaşma riski taşıyordu.
Büyükçekmece Belediyesi bu durumun önüne geçmek için ilçede ki çocuk parklarını tel çitlerle kapattı. Uygulama anne ve babalar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Parklardaki kumlar da yenileniyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  çocuk parklarının çocukların gelişmesinden çok önemli bir fonksiyonu olduğunun altını çizerek; "Çocuklarımız parklarda koşup oynarken, sokak hayvanları kaynaklı herhangi bir sağlık sorunu yaşamamaları için bir takım önlemler aldık. Bu kapsamda ilk olarak Zeki Pekcan Parkı'nda yer alan çocuk parkını çitlerle çevirerek, kum havuzu ve kumlu alanlarda bulunan kumları yeniledik. Uygulama diğer parklarda da sürdürülecek. Parklarımızın içinde yer alan kum havuzları ve kumlu alanlarda artık çocuklarımız gönül rahatlığıyla oynayabilecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.