ARTIK MEYDAN BOŞ DEĞİL!

ARTIK MEYDAN BOŞ DEĞİL!
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Erhan Gündal Damga'ya konuştu.

 “Sen güneşi her zaman aynı yerden batırırsan aynı şeyi görürsün” diyen Gündal, “Büyükçekmece’nin otuz yıldır yaşadığı şey bu. Maalesef ilçemizin güneşi hep aynı yerden batmış. Eğer aday gösterilirsem Hasan Bey'in karşısında ciddi bir aday olacak bu sefer. Meydan boş değil. Süslü laflar ile olmaz bu işler. Bu iş, çalışarak, çalışarak, samimiyet ile çalışarak olur” ifadelerini kullandı

 

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Erhan Gündal, ilçenin makus talihini değiştireceğini söyledi. Lisans eğitimini San Francisco Üniversitesi'nde tamalayan ve uzun süre ticaret hayatını ABD'de sürdüren Gündal, Damga'ya oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece'nin en büyük eksikliğinin AK Parti belediyeciliği olduğunun altını çizen Gündal, “Büyükçekmece’de bana göre değişmesi gereken ilk şey Hasan Akgün başkanımız. Ben yorulduğunu, yıprandığını gerçekten dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Birçok sürpriz projesi olduğunu açıklayan Gündal, “Adaylığımız ile birlikte hepsini açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Erhan Bey kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Teşekkür ederim öncelikle bu fırsatı verdiğiniz için. Adım Erhan Gündal. 1970 İstanbul doğumluyum. Babam Makedonya göçmeni annem tarafım Trabzon Sürmeneli.  Hem Karadenizli hem de göçmenim. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlk, orta ve lise eğitimimin ardından tahsilimi yapmak için yurt dışına gittim. İstanbul Erkek Lisesi'nde okudum, yüksek lisans eğitimimi Amerika’da tamamladım. California eyaleti, San Francisco Üniversitesi, işletme bölümü mezunuyum. Aynı zamanda ilave olarak üniversitenin açtığı deprem, deprem riskleri, deprem de yapılar, yaşam alanları dönüşüm (kentsel dönüşüm) ve şehir planlaması ek eğitim programlarına katıldım. California deprem bölgesidir. Bölgede San Andreas fay hattı vardır. Deprem hattı. 1906’da ve 1989 yılında 2 ciddi çok büyük bir deprem olmuştur. Bölgede üniversite eğitimi aldığım için, deprem nedir? deprem sonrası yapılması gerekenler, kentsel planlamalar, şehir planlamaları, kentsel dönüşümler, depreme karşı alınması gereken önlemler, deprem yapılarının ne zaman, nerede ve nasıl daha sağlıklı olabileceğine dair birtakım çalışmalar içinde bulundum. Bunların programlarına katıldım, Akademik olarak eğitimini aldım. Daha sonra uzun yıllar yurt dışında kaldım. Türkiye’ye dönmedim. Amerika’da yatırımlarım oldu. Bunlar inşaat ağırlıklı olarak, çeşitli ticaret konuları, inşaat malzemeleri, enerji, zaman zaman tekstil, zaman zaman gıda. Yani ben bir iş insanı olarak farklı sektörlere yatırımlarım oldu. Birçok eyalette birçok çalışmalar yaptım. Akabinde 2008 senesinde Türkiye’ye döndüm. Türkiye’ye döndükten sonra tabii ki Amerika’da olan diyaloglarım devam etti, ticari ve iş anlamında. Daha sonra Türkiye’de bazı yatırımlarım oldu. Bu yine inşaat ağırlıklı olmakla birlikte gıda zaman zaman enerji birtakım yatırımlar içinde bulundum. Yani, aslında tipik bir iş insanıyım. Çok şükür bugüne kadar da yaptığımız her işin altından alnımız akı ile çıktık.

Büyükçekmece’ye ne zaman taşındınız?

 

Büyükçekmece’liyim uzun yıllardır bu bölgede yaşıyorum. Birçok yakın akrabalarım ve dostlarım var. Bu arada çocukluğum Kumburgaz'da geçti. Büyükçekmece'yi çok seviyorum. Burada olmaktan memnunum. Yaşamaktan da çok mutluyum açıkçası.

Büyükçekmece’deki en büyük eksik olarak gözünüze çarpan ilk şey nedir?

İlk gözüme çarpan en büyük eksiklik, Büyükçekmece’de olmayan şey; AK Parti belediyeciliği. Bunun altını saatlerce burada doldurabiliriz. Büyükçekmece’de bana göre değişmesi gereken ilk şey Hasan Akgün başkanımız. Ben yorulduğunu, yıprandığını gerçekten dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Erhan Bey, aday olmam durumunda yüzde 100 seçimi kazanırım diyorsunuz....

Doğru, ben kazanırım. Bütün partili arkadaşlarımla beraber kazanacağım.

Seçimle ilgili en belirgin stratejiniz nedir?

Aslında bir değil birçok stratejim var. Olmalı da zaten. Ama ilk stratejim AK Parti belediyeciliğini Büyükçekmece halkı ile tanıştırmak olacaktır. AK Partili belediyelerimiz bu konuda en büyük referansımızdır ve Büyükçekmece li komşularımızın da bu hizmetlerden istifade etmesini sağlamaktır.

Büyükçekmece’nin doğasını yapısını iyi biliyorsunuz. Hem de insanlarını yapısını iyi biliyorsunuz. Başkan seçilirseniz yıldız projem dediğiniz bir projeniz var mı?

En büyük projemiz İlçemizi doğası ve güzellikleri ile bölgemizin turizm ve cazibe merkezi haline getirmek olacaktır. Birçok sürpriz projemizi adaylığımız ile birlikte açıklayacağız.

 

Son olarak söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Büyükçekmece’li olarak buranın insanıyım. Çocukluğum, gençliğim Kumburgaz'da geçti. O kumda, o denizde geçti. Dolayısıyla ben bu seçimin sadece bir ilçe seçimi olmaktan daha öte bir kader seçimi olduğunu düşünüyorum. İlçemiz için en hayırlısı ne ise onun olmasını temenni ederim.

 

 

 

 

EZBER BOZACAĞIZ!

 

Bildiğiniz üzere Büyükçekmece’nin ulaşım sorunu var. Şöyle ki metro yok, haliyle metrobüs de Büyükçekmece sınırları içerisine kadar geliyor ama TÜYAP’tan aşağı inmiyor. Bu konu ile ilgili herhangi bir stratejiniz var mı?

Ulaşım olmazsa olmaz konuların başında geliyor. Büyükçekmece’deki insanların rahat yaşaması, Büyükçekmece’yi ziyaret edecek insanların ilçemize rahat gelip gidebilmesi çok önemli. Bir ilçenin sadece yaşam standartlarını düzeltmek olmaz. Oraya birtakım yatırımlar ile çekim gücü haline getirerek turistlere açarsınız. Bu yerli turist de olabilir, yabancı turist de olur. Ama turistin gelmesi için ilçenizi mümkün olduğu kadar konforlu kılmanız gerekir. Ulaşımın kolay ve konforlu olması gerekir. Büyükçekmece gölü diyorsunuz, o kadar çok yapılacak şey var ki. Bütün konularla alakalı çok sayıda projem var. İnanın bunlardan sadece birkaç tanesini yapsak Büyükçekmece turizm şehrine dönüşür. Muhteşem bir imkânımız var ama kullanamıyoruz. Hep bir tekdüzelik hâkim. Hep aynı çerçeveden bakılmış olaylara. O denize hep aynı sandalyeden bakmışız. Ya denize sandalyeden bakıyorsun da kalk bir de kumdan bak. Farklı bir şey göreceksin. Sen güneşi her zaman aynı yerden batırırsan aynı şeyi görürsün. Büyükçekmece’nin otuz yıldır yaşadığı şey bu. Maalesef ilçemizin güneşi hep aynı yerden batmış. Yapılmış, yapılmamış bir şeyler tartışmam, onun zamanı var. Eğer aday gösterilir isem Hasan Bey'in karşısında ciddi bir aday olacak bu sefer. Meydan boş değil. Yalandan süslü laflar ile olmaz bu işler. Bu iş, çalışarak, çalışarak, samimiyet ile çalışarak olur. Büyükçekmece'de bütün ezberleri bozmaya geliyoruz.

 

 

 

DÖNÜŞÜM PARTİLER ÜST BİR KONUDUR!

 

Şu an da bildiğiniz üzere Türkiye’nin en güncel konusu deprem. Siz de deprem konusunda eğitim almışsınız. Daha geçen gün Gemlik körfezinde bir deprem meydana geldi, 5,1 şiddetinde. İstanbul’da da hissedildi. Fakat biliyoruz ki Marmara denizinde olacak ve İstanbul’u etkileyecek bir deprem bekleniyor. Büyükçekmece de İstanbul’da en fazla hasar görecek 7-8 ilçeden biri. Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm noktasında nasıl çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

 

Büyükçekmece’nin bütün mahallelerini, neredeyse bütün sokaklarını, bütün binalarını biliyorum. Ben Büyükçekmece’ye yabancı bir insan değilim. Ben üstümü giyerim, kasketimi takarım sokak sokak gezerim. İnsanlar ile konuşurum. Mahalle mahalle riskleri, eksik yapılandırmaları, söz verip yapılmayanları, beklentilerin karşılanmadığı için yarım bırakılan işleri hepsini biliyorum. Ama şunu da biliyorum ki deprem gerçekten bir felaket. Şubat ayında yaşadık bunu biliyorsun. Bölgeye de gittim. Çok destek oldum. Kentsel dönüşüm konusu, deprem güvenliği konusu partiler üstü bir konu olmalı, hepimizin önceliği olan bu konu hakkında ilçemizde hala hazırda yapılan çalışmalar mevcut, bizler bu konuyu ötelemeden ötekileştirmeden süratle çözmeye devam edeceğiz. Deprem öldürmez Allah korusun, hazırlıksız yakalanmak öldürür. Depreme hazırsanız,deprem size çarpar ve seker...

 

 

 

BEN BU SEÇİMİ KAZANIRIM

 

Büyükçekmece 30 yıldır aynı kişi tarafından yönetiliyor. Aday olmanız durumunda, Büyükçekmece belediye başkanlığını kazanabilmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

Teşkilatımız bize bu görevi layık görürse, Büyükçekmeceli komşularımız teveccüh ederse ben bu seçimi teşkilatımla birlikte kazanırım. En ufak bir şüphem yok bunda. Büyükçekmece'nin sorunlarına hakim biri olarak birçok çözüm önerilerimiz ve projelerimiz var. İhmal edilmiş ötelenmiş birçok sorunu çözeceğiz zamanı gelince hepsini açıklayacağım. Büyükçekmece de güçlü bir teşkilat yapımız var, bütün teşkilat mensuplarımızla meclis üyesi adaylarımızla sahada çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Buna sonuna kadar inanıyorum bu işin özü ekip işidir, Büyükçekmece’yi daha ileriye taşıyacak vizyon kazandıracak projelerimizle görev için hazırım.

 

 

31 Mart 2024'te yapılacak olan seçim, sıradan bir seçim değildir. Büyükçekmece'nin geleceğinin şekilleneceği bir kader seçimidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.