Başımızı yere eğmeyeceğiz!

Başımızı yere eğmeyeceğiz!
Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan Hasan Akgün, geçen hafta terör saldırısı sonucu şehit düşen 12 Mehmetçiği anarak, “12 askerimizi şehit eden emperyalist güçleri nefretle kınıyoruz.''

''Yine maşalarına bu işi yaptırdılar. Bu ülkeyi korumak için şehit de vereceğiz ama asla başımızı yere eğmeyeceğiz” dedi

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi yeni yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta içinde Irak’ın kuzeydoğusunda yer alan Hakurk ve Metina bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 12 askerimiz için saygı duruşunun ardından, Hasan Akgün ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri bir kez daha terörü lanetledi. Meclis'in açılış konuşmasını yapan Akgün, herkesin yeni yılını kutladı. 12 şehidimiz hakkında da açıklamalarda bulunan Akgün, “Ülkemiz son günlerde önemli kayıplar verdi. Hunharca saldıran, 12 askerimizi şehit eden emperyalist güçleri nefretle kınıyoruz. Yine maşalarına bu işi yaptırdılar. Başta ABD olmak üzere menfaatleri için uğraşan bu emperyalistlere Türkiye gereken cevabı her zaman verecektir. Muhalefetiyle iktidarıyla birlikte doğru kararlar alıp uyguladığımız müddetçe emperyalistleri de yeneceğiz” dedi.

Şeref madalyalarımız

“Ekonomik gücümüzü elde edemediğimiz müddetçe aynı kulvarda yarışamayacağımızı biliyoruz” diyen Akgün, “Düşmanımızdan üstün olma gibi bir mecburiyetimiz var. Daha yeni kanları yerde olan, şehitlerimiz bizim şeref madalyalarımızdır. 100 yıldan beri şehit veriyoruz. Bütün dünyanın gözü olduğu bir kara parçasına sahibiz. Bu ülkeyi korumak için şehit de vereceğiz ama asla başımızı yere eğmeyeceğiz. Bu vesile ile bütün şehilerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Parka anlamlı isim

Gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, bir önceki yılın gelir ve gider işlemlerini denetlemek üzere meclis üyeleri Tarık Erdoğan, Kerem Ereke ve Zerrin Çağlar “Denetim Komisyonu”na seçildi. Büyükçekmece’nin Çakmaklı Mahallesi’nde yapılan park ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan caminin isimleri “Büyükçekmece Çakmaklı Atatürk Parkı” ve “Büyükçekmece Çakmaklı Atatürk Cami” olarak oy birliğiyle kabul edildi. Büyükçekmece Belediyesi’nce Tepecik Ulus Mahallesi Karınca Sokak’ta yapılan parka da yine oy birliğiyle “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” adı verildi. Gündemde görüşülecek başka madde olmadığı için Büyükçekmece Belediye Meclisi bu ay yapılan tek oturumla kapandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.