Başkan Akgün'den Ahmet Yazıcı'ya vefa

Başkan Akgün'den Ahmet Yazıcı'ya vefa
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Dünya Tiyatrolar Günü'nde son "Arap Bacı" tiplemesiyle gönüllerde taht kuran Büyükçekmeceli tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı'yı unutmadı.

Büyükçekmece'de tiyatro sahnesini açan ilk isim olarak bilinen merhum tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı'nın yerinin doldurulamayacağını belirten Başkan Akgün; "Büyükçekmece'nin kültür ve sanat kenti olmasında katkısı çok büyüktü" dedi.

"Toplum yaşamının aynasıdır"

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tiyatronun toplum kültürünün aynası olduğunu ifade ederek; "Tiyatro toplumların eğitim ve kültür yönünden en etkili eğitim aracı ve sanatıdır.  Toplum yaşamında bu kadar öneme sahip olan tiyatronun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması için Büyükçekmece Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaktayız" ifadesini kullandı.

"Büyük bir kayıp"

Büyükçekmece'de tiyatronun Ahmet Yazıcı (Arap Bacı) ile perdelerini açtığını kaydeden Başkan Akgün; "Büyükçekmece'de tiyatro denince akla gelen ilk isim Ahmet Yazıcı'dır. Bugün Büyükçekmece'nin kültür ve sanat kenti olarak anılmasında Yazıcı'nın çok önemli katkıları bulunmaktadır. Arap Bacı tiplemesiyle toplumumuzun gönlünde taht kuran Ahmet Yazıcı, Türk tiyatrosunun da çok önemli bir ismidir. Erken yaşta aramızdan ayrılması tiyatromuz adına büyük kayıptır. Dünya Tiyatrolar Günü'nde bir kez daha değerli dostum ve kardeşim Ahmet Yazıcı'yı rahmet ve özlemle anıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.