BU SENE SUSUZ KALMAYACAĞIZ!

BU SENE SUSUZ KALMAYACAĞIZ!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de arpa ve yulaf tohumu desteği programına katılarak Tarım Market’in açılışını yaptı.

 Programdan sonra gazetecilerin kuraklık hakkındaki  sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Mevsimsel olarak yağış zamanı geliyor, bekliyoruz. Tabi ki suyla ilgili bir alarm var. Her birey su da tasarrufa dikkat etmelidir, bir damla su bile çok önemlidir Ama bu sene için susuzluk diye bir durumla karşı karşıya değiliz” dedi


İBB bin 982 çiftçiye, toplam maliyeti 18 milyon TL olan arpa ve yulaf tohumu dağıtımına başladı. Dağıtım için Büyükçekmece Güzelce Kapalı Pazarı’nda düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, “Burada özellikle şehre özen göstermeyi ve bu şehirde yaşayan insanlara saygı göstererek hizmet sunmayı elbette çok önemsiyorum. Bu anlayışla; şehrimizin yeşil alanlarından sosyal desteklere, altyapı yatırımlarından kentsel dönüşüme varıncaya kadar, insan hayatına dokunan bütün hizmetleri yerine getirme konusunda çözümler ürettik, projeler ürettik. Vatandaşlarımızın sıkıntı duyduğu her konuya dahil olduk” dedi. 

Gerçekten mutluyuz

Ekonomik kriz nedeniyle üretim yapamaz hale gelen çiftçilere destek olmak için yola çıktıklarını belirten İmamoğlu, “Ekonomik krizin derinden etkilediği çiftçilerimizin, çiftçilik yapmayı bile bıraktığı bir dönemde, ‘Biz, İstanbul'un tarımsal alanlarını nasıl güçlendirebiliriz? Çiftçilik yapmak isteyen, İstanbul'un topraklarını yeşertmek isteyen hemşehrilerimize nasıl destek olabiliriz’ diye baktık. Ve, ‘Biz buradayız’ diyerek, İBB olarak 2020 yılından bu yana İstanbul'un çiftçilerine destek olmaya başladık. Gerçekten en çok gururlandığımız hizmetlerden birisini İstanbul'da hayata geçirdik. Gerçekten mutluyuz, gerçekten onurluyuz ve gururluyuz. Bizim de bu hizmet sürecine eşlik eden tarım kooperatiflerimize, çiftçilerimize, bu iş birliğini sunan çok kıymetli arkadaşlarımıza, hemşehrilerimize, bizimle iş birliği içinde olan çok değerli ilçe belediyelerimize, başkanlarımıza ve aynı zamanda geçmişte de tarıma verdiği mesleki meslekle beraber, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görevinden önce bir arada olduğum ve bu süreci başından beri beraber dokuduğumuz, ördüğümüz çok sevgili Sayın Gökhan Günaydın'a da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Hayırlı ve uğurlu olsun

“Göreve geldiğimiz günden bu yana, yazlık sebze fidesi ve özellikle bu buna benzer desteklerle başladığımız süreç, artık kışlık fide desteği, yağlık ayçiçeği tohumundan silajlık mısır tohumuna, ekmeklik buğday tohumu dağıtımıyla beraber sürdü” diyen İmamoğlu, “Hiçbir alanda eksiklik bırakmamaya, gübreden mazota, balıkçılarımıza desteklerimizden koruyucu ekipmanlarına, kuzu besi yeminden arı yemi desteğine varıncaya kadar, her detaya katkı sunmaya gayret ettik. Yalnızca İstanbullu çiftçilerimize destek sunmakla kalmadık; Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen taleplere de cevap verme gayreti içerisinde olduk.” ifadelerini kullandı. Çiftçilerin, ekonomik krizden dolayı üretimi bırakma noktasına geldiğini bildiklerinin altını çizen İmamoğlu, “Bu zorluklarına destek olma konusunda da gayret ediyoruz. Tarım yapmayı bırakıyorlar, toprakla uğraşmayı bırakıyorlar mecburiyet içerisinde. İşte bu gidişata ‘dur’ deme sorumluluğunu üstlendik. Bugün verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekliyoruz ve İstanbul'da bin 982 çiftçimize, 20 milyon liraya yakın bir maliyetle, arpa ve yulaf tohumu dağıtımı yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Tedbirimizi alıyoruz

Konuşmaların ardından; Günaydın, İmamoğlu, Akgün ve beraberlerindeki heyet, önce İstanbul genelinde üretim yapan bin 982 çiftçiye ulaştırılacak, toplam maliyeti 18 milyon TL olan arpa ve yulaf tohumu dağıtımını başlattı, ardından da Büyükçekmece Belediyesi Tarım Market Açılışı’nı gerçekleştirdi. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra tamamlandığında, maraton mesafesi olan 42,195 kilometrelik bir parkura kavuşacak Büyükçekmece Göl Kenarı Yürüyüş Alanı’nda incelemelerde bulundu. Büyükçekmece Barajı’ndaki suyun yüzde 4’ler seviyesinde azaldığı ve sulardaki bakteri riskine yönelik konuşan İmamoğlu, “Her gün tedbirlerimizi alıyoruz. İSKİ dünyanın en deneyimli kurumudur. Öyle bir riskin olduğu yerden su pompalamamız mümkün değil. Büyükçekmece bu denli kurumayı daha önce de yaşadı. Ne yazık ki böyle bir süreç yaşıyoruz. İstanbul aylardır yağmur görmedi. Temennimiz yağışların artık gelmesidir. Suyun verilmesi konusunda kadim İSKİ kurumuna kimse güven sorunu yaşamasın. Her birey su da tasarrufa dikkat etmelidir, bir damla su bile çok önemlidir” ifadelerini kullandı. Yerel seçimde ittifak olup olmayacağına yönelik soruya ise İmamoğlu, “Tarımla ilgili desteklerimiz güçlü bir şekilde devam ediyor. Size çiftçilerimize verdiğimiz destekleri bugün takip etmenizi diliyorum” cevabını verdi.  

 

BU MAKAM MİLLETE AİT


İstanbul'un en çalışkan ve en demokrat belediye başkanı olma iddiasıyla yola çıktığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu bir iddiadır. Geçmişte hizmeti geçenlere elbette teşekkür ediyoruz. Minnetle yad ediyoruz. Ama iddia koymak güzel şeydir. Bugünün Türkiye'sinde, iddiayı insanına hizmet etme konusunda ortaya koyan siyasi anlayışın kazanması gerekiyor. ‘Ben ne olacağım? Bir avuç insan ne olacak’ diyen anlayışın yerine; ‘Milletimiz ne olacak? Çocuklarımızın geleceği ne olacak? Gençlerimize nasıl bir memleket bırakacağız’ bakışını ortaya koyan ve bu yolda bir yolculuk tarifleyen siyasi anlayış çok önemli. Bunu ortaya koymalıyız. Onun için size söz veriyorum. Bugüne kadar hiç durmadık, bundan sonra da tam gaz yolumuza devam edeceğiz ve sizin sevginize layık olmaya çalışacağız. Tabii İstanbul'un insanları için, çiftçileri, çocukları, gençleri, emeklileri, yaş almışları, kadınları; herkes için çalışmaya devam edeceğiz. Bize layık gördüğünüz makamlar değil, o makamlar sayesinde sizlere hizmet edebilmek bizim için değerli. Değerli olan o. Hakkını vermek. O bakımdan size hizmet etmenin peşindeyiz” dedi. “Bu koltuğun, bu makamın millete ait olduğunu biliyoruz” diyen İmamoğlu, “Burada çok kıymetli siyasi yol arkadaşlarım var. Onlarla beraber zor zamanlarda mücadele ederek, bu başarıları elde ettiğimizi biliyoruz. Önümüzdeki sürecin, o zor zamanlarda elde ettiğimiz başarıların olduğu günden, misli misli daha fazla zor bir zaman olduğunu bugünden işaret ediyorum. O bakımdan iş birliği içerisinde, doğrunun yanında ve sürece katkı sunmak adına cansiparane, ‘Benim ilçem ne olacak? Benim şehrim ne olacak? Benim memleketim ne olacak? Ona nasıl hizmet edebiliriz? Kol kola vererek, ortak akılla, dürüstlükle, liyakatle, çalışkanlıkla bu sürecin önündeki taşları nasıl temizleyebiliriz’ diyerek yola çıkmış olmanın gururunu yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

 

İMAMOĞLU BİZE EL UZATTI


Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 46 yıllık belediyecilik hayatının İstanbul’da geçtiğini belirterek, “İBB'nin kurucularındanım. O günden bugüne bizim Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Arnavutköy gibi ilçelerde çiftçilikle uğraşan yüzbinlerce aile ve vatandaşımızı hatırlayan, gören, ona el uzatan ilk Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Kendisine teşekkür ediyorum. Tarım meselesi Covid’den sonra temiz gıdaya ulaşım ve Büyükçekmece gibi yeşili bol, yatay yapılaşmaya hakim olgunun, şehirciliğin ve de tarımın ne olduğu daha net anlaşıldı. Artık Covid’den sonra özelikle iklim krizi 7.5 miyar insanı çok yakından ilgilendirdiği için tarımın her çeşidi önem kazanmış ve çok stratejik bir alana taşınmıştır. Allah bize ovalar, dağlar, tepeler, ırmaklar, nehirler vermiş. Alabildiğine Trakya ovası, Anadolu’daki bildiğiniz ovalar maalesef tarım dışı kalmış devletin tarım politikası olmamasından dolayı. Eğer bu ülkede bir değişim yapılacaksa ben bunu 15, 20 yıl önce söylemiştim. Bu ülkenin Mercedes’i tarımdır. Büyükçekmece Belediyesi Tarım Müdürlüğü bölgemizde tarımsal faaliyetlere akademik anlamda yaklaştı. 3 üniversite ile iş birliği yaptık. Vatandaşımızın eğitimi bitti. Eğitimler bitmez, devam eder ama eğitimlerden sonra gördük ki raflarımızda Büyükçekmece balı dahil satılmaya başlandı. Demek ki Allah’ın verdiği aklı, size emanet ettiği toprağı bilimsel olarak kullanırsanız Büyükçekmece balı olur mu, olur. Büyükçekmece’de Siyez olur mu her şey olur. Büyükçekmece Tarım Kooperatifi kurduk. Bizim ve ilçemizde üretilen bu bölgeye mahsus malzemeleri, gıda maddeleri, sebzeyi, nohutu, Celaliye Bamyası’nı ne varsa bunları satıyor. Aynı zamanda kadınları devreye soktuk. Büyükçekmece’nin dışında 18 kadın kooperatifi ile iş birliği yaptık. O kadınların ülkemizin dört bir başında o kadınların üretmiş oldukları malzemeyi alarak Büyükçekmece Tarım Kooperatifi’nden halka sunuyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.