Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Belediyeleri kapatsınlar!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Belediyeleri kapatsınlar!
Büyükçekmece Güzelce ve Yenimahale'de bulunan 2 parsel Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirme kapsamına alındı. Planlara, okul, park ve spor alanı olarak işlenen parsellerde konut yapılacağı öğrenildi. Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Hasan A


OKUL YERİ OLARAK AYRILAN PARSELLERE KONUT YAPILACAK
Büyükçekmece Güzelce ve Yenimahalle'de bulunan 2 parselin planları Cumhurbaşkanlığı kararı ile değişti. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı olan 2 parselin yaklaşık 30 yıl önce planlara, ilkokul, ortaokul, teknik meslek lisesi, spor salonu ve kapalı pazar yeri olarak işlendiği öğrenildi. Yeni kararla yaklaşık 53 bin metrekare olan parseller konut alanına çevrilerek Özelleştirme İdaresi'nin uhdesine bırakıldı. Cumhurbaşkanlığı kararı 9 Aralık 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Şartlar böyle devam edecekse belediyelerin kapatılmasında imar yetkilerinin elinden alınmasında bir sakınca görmüyorum. Hak hukuk adalet bu ülkede oturduğu zaman gereği yapılır. Hesabı da sorulur” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİMİZDEKİ KAMUYA AİT YERLERİ NASIL KORUYACAĞIZ?
Hem Büyükçekmece Belediyesi'nin hem de İBB'nin bu kararı ayrı ayrı mahkemeye taşıyacağını ifade eden Hasan Akgün, “Milli Eğitim'e soruyorum; Bu iki mahallede yarın okul ihtiyacınızı karşılamak için ne düşünüyorsunuz? Mevcut arsalarınıza okul yapamazken yarın vatandaşın nerde ki mülklerini istimlak ederek okul yapacaksınız?” diye konuştu. Memleketi yönetenlere de seslenen Akgün, “İmar planlarını yerel yönetimlerin fikrini almadan herkes bu şekilde değiştirirse bu ülkede biz şehircilik hizmetlerini nasıl yürüteceğiz? Gelişen şehirlerdeki kamuya ait yerlerimizi nasıl koruyacağız? Örneğin Büyükçekmece'de bulunan Büyük Atatürk Parkı'nın elimizden alınarak binlerce konut yapılması için planlarının değiştirilmeyeceğinin garantisi var mı?” diye sordu.  


VATANDAŞ HAKKINI GERİ İSTEYEBİLİR!
Binlerce metrekare okul yerinin milletin elinden alındığını dile getiren Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu kararı alanlar bilsinler ki bu alanlar vatandaşın arazilerinden kesilerek kamu hizmeti için ayrılmış yerlerdir. Kamu hizmetinden çıkarılarak konuta açıldığı için her bir vatandaş mahkemeye giderek  arazisinden ayrılan yeri geri isteyebilir. Burada hak ihlali ortaya çıkarmıştır. Vatandaşlar hemen mahkemeye başvurabilirler” açıklamasını yaptı.

ÖZEL HABER:

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.