Büyükçekmece kurban bayramına hazır

Büyükçekmece kurban bayramına hazır
Büyükçekmece Belediyesi, Çakmaklı Mahallesi'nde kurduğu dev kurban satış ve kesim alanı vatandaşlara kaliteli hizmet verebilmek adına gerekli tüm tedbirleri aldı

30 bin metrekarelik dev bir alana kurulan Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı” vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için tüm olanaklara sahip. Vatandaşların kurban alımında ve kesiminde ihtiyaçlarını giderebilmesi için kafeterya ve umumi tuvaletlerin yer aldığı alanda hasta hayvanlar için karantina çadırı da mevcut olan tesiste toplam 150 çadır bulunuyor. Türkiye'nin dört bir yanından getirilen 5 bin büyükbaş ve 4 bin küçükbaş kurban daha şimdiden vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kurban Satış ve Kesim Alanı'na büyük ve küçükbaş kurbanlıklar için 2 ayrı kesim hane oluşturuldu.

Hayvanlar tek tek muayene ediliyor

Büyükçekmece Belediyesi'nin veteriner hekimlerinin kontrolü altında tutulan hayvanlar kesimden öncesinde tek tek muayeneden geçirildi. Kesim günlerinde de rahatsızlandığından şüphe duyulan ve gebelik şüphesi bulunan hayvanlar bir kez daha muayeden geçirilecek. Ayrıca veteriner hekimler tarafından kulak küpesi numarası, pasaport, yaş tayini gibi genel sağlık muayeneleri de yapıldı.

Akgün uyardı

Kurban alacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kurban bayramına çok az bir zaman kaldı. Satışa sunulan hayvanlar uzman hekimlerimiz tarafından titizlikle muayene edilmektedir. Hastalık veya gebelik şüphesi duyduğumuz hayvanları mutlaka veterinerlerimize gösterin” dedi. Vatandaşları belirlenen yer dışında kurban kesimi yapmamaları konusunda uyaran Başkan Akgün, bu konuda asla taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.