Büyükçekmece’de halı dokuma kurs kayıtları başladı!

Büyükçekmece’de halı dokuma kurs kayıtları başladı!
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmayı sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, en önemli projeleri arasında yer alan Halk Akademisi, kadınların el sanatlarına yönelmeleri ve meslek edinebilmeleri için yeni kurslar açmayı sürdürüyor.

Değirmen Park'ta kayıtlar sürüyor

 Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları Merkezi çatısı altında Büyükçekmeceliler için halı dokuma kursu açıyor. Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde verilecek olan halı dokuma kurslarının büyük ilgi görmesi bekleniyor.  Ücretsiz olarak halka açık gerçekleşecek olan kurslar için kayıtla devam ediyor. Halk Akademisi’nin ücretsiz halı dokuma dersinden yararlanmak isteyen vatandaşlar Büyükçekmece Değirmen Park Sanat Merkezi’ne giderek kayıt yaptırabilir.

 

“Önemli bir rol üstleniyor"

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde verilen kursların kadınların el becerilerini geliştirme ve meslek edinebilmeleri yönünde önemli bir rol üstlendiğini belirten  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Halı dokuma kurları da bu anlamada önemli bir eksiği giderecektir. Büyükçekmeceli kadınların bu kurslara büyük ilgi göstermeleri belediye olarak bizi de memnun etmektedir” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.