Büyükçekmece'den Balkanlara dostluk köprüsü

Büyükçekmece'den Balkanlara dostluk köprüsü
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılarından oluşan Büyükçekmece Belediyesi Delegasyonu resmi temaslarda bulunmak için Balkanlar'a gitti.

Karşılıklı turizm projeleri gerçekleştirilecek


İlk ziyaretini Yunanistan'ın Kavala Belediyesi'ne gerçekleştiren heyet, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış'ın başkanlığında Kavala Belediye Başkan Vekili Michalis Lychounas ile görüştü. Büyükçekmece'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ile Sancaklar Camii'ne hayran olduğunu belirten Lychounas, özellikle Drama ve Etnik Değerler Festivalleri ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak istediklerini, Kavala ve Büyükçekmece'nin temiz denizi ve plajları nedeniyle karşılıklı turizm projeleri geliştirmeyi düşündüklerini dile getirdi. Ziyarette, 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka davet edildi.


Taslak proje sunuldu


Büyükçekmece Delegasyonu daha sonra Selanik'te Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile görüştü. Görüşmede ağırlık olarak, Yunanistan'ın yeni hükümeti ve stratejileri, Atatürk Evi Müzesi'nin iyileştirme çalışmaları, Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Yunanistan'da yaşayan Türkler ve Büyükçekmece'nin Yunanistan'daki temasları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Başkan Dr. Hasan Akgün'ün restorasyonunu üstlendiği Nea Poli'de bulunan Ömer Neşet Paşa'nın kabri için hazırlanan taslak proje teslim edilerek, proje süreci hakkında bilgi verildi. Büyükçekmece Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden Voio Belediyesi sınırları içerisinde yer alan kabir için kardeş şehir yetkilileri ile de görüşüldü.


İşbirliği protokolü imzalandı


Büyükçekmece heyeti, Selanik'te Atatürk Evi Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra, Makedonya'ya hareket etti. Manastır da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün lise yıllarını geçirdiği Manastır Askeri İdadi'sini ziyaret eden heyet, şimdilerde bir müze içerisinde oluşturulan Atatürk Anı Odası'nı gezdi. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle Balkan ziyaretine 2 gün sonra Makedonya'da dahil olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedonya Fahri Konsolosu Abdürrahim Bayraktar ile biraraya geldi.


Başkan Akgün’e yoğun ilgi


Makedonya ziyareti sırasında Struga Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında "İşbirliği Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Struga'da Türkçe, Makedonca ve Arnavutça dillerinde eğitim veren tek okul olan "İbrahim Temo Karma Lisesi" ziyaret edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Akgün, okulun öğrencilerini 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükçekmece'de gerçekleşecek olan "Gençlik Şöleni"ne davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.