Büyükçekmece’nin büyükleri üçüncü kez kamera karşısında

Büyükçekmece’nin büyükleri üçüncü kez kamera karşısında
Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçenin tarihine tanıklık eden yaşlıları ölümsüzleştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Büyükçekmece’nin Büyükleri” isimli ödüllü projesi üçüncü kez hayata geçiriliyor.
Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Büyükçekmece'de yaşayan ve 70 yaşın üzerindeki yaşlılar evlerinde ziyaret edilerek, portre fotoğrafları çekiliyor. Sergilenen fotoğraf daha sonra bir albümde toplanarak, Büyükçekmece'nin tarihinde iz bırakan yaşlılar ölümsüzleştiriliyor. "Büyükçekmece'nin Büyükleri'' projesi geçtiğimiz yıl Marmara Belediyeler Birliği tarafından 80 belediyenin yer aldığı Altın Karınca Ödülleri’nde “Tarihe Saygı Özel Ödülü”ne layık görülmüştü.

 Tarihe tanıklık edenlere saygı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kentin tarihi ve hafızası olan yaşlıların ölümsüzleştirildiği “Büyükçekmece’nin Büyükleri” projesini çok önemsediğini belirterek; “Projenin ilk iki bölümünde Büyükçekmece’nin tarihine tanıklık etmiş 70 yaşın üzerindeki 530 insanımıza ulaşarak tek tek fotoğraflarını çekip o kişileri ölümsüzleştirdik.


 Büyükçekmece Fotoğrafçılar Derneği işbirliği ile yürüttüğümüz projemizin üçüncüsüne başladık. Önceki projelerde yer almayan Büyükçekmece’nin Büyükleri – 3 projesine dahil olmak isteyen 70 yaşın üzerindeki herkes belediyemize müracaat edebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.