Büyükçekmece'ye Roman Eğitim ve Kültür Merkezi

Büyükçekmece'ye Roman Eğitim ve Kültür Merkezi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Roman vatandaşlarımızın kendi kültür ve geleneklerini yaşatabilmeleri için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçireceği 'Roman Eğitim ve Kültür Merkezi binasını gezerek, incelemelerde bulundu.

İstihdama yönelik olacak

Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Daştan ile birlikte binada incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Hizmete açılacak olan bu merkez, Roman kültürünün ve sanatının korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra, istihdam sağlamaya yönelik olarak farklı alanlarda meslek edindirme ve becerilerin geliştirilmesi kursları da verilecektir. Anasınıfı ve bilgisayar sınıflarının da olacağı merkezimizde özellikle bayanlarımız yapmış oldukları el sanatları eserleri belediyemizin onlara sunmuş olduğu merkezlere satarak aile bütçesine katkı sağlayacak. Halkımızın yararına güzel bir projeye daha imza attığımız için mutluyuz. Roman vatandaşlarımızın kültürlerini yaşatabilmeleri adına her türlü katkıyı sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.