Büyükçekmece’ye yeni ve modern ibadethaneler

Büyükçekmece’ye yeni ve modern ibadethaneler
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’ye yeni ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor.
Artan nüfus oranıyla birlikte vatandaşların ibadethane ihtiyaçlarının da arttığını belirten Dr. Hasan Akgün, yapımlarına farklı zamanlarda başlanan dört yeni caminin vatandaşlara hizmet için gün saydığını vurguluyor.

 

“İhtiyaca yönelik projeler gerçekleştiriyoruz”

Yapımı devam eden camilerin Hem Büyükçekmecelilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayacağını hem de mimarileriyle Büyükçekmece’de fark yaratacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mahallelerde gerçekleştirmekte olduğum denetimler sırasında vatandaşların ibadethanelere olan ihtiyaçlarının her sene biraz daha arttığına tanıklık ediyorum. Büyükçekmece Belediyesi olarak yanımıza hayırsever vatandaşların desteğini de alarak yeni cami projelerini Büyükçekmecemize kazandırıyoruz’’ dedi.

 

Büyükçekmece’de yapımı devam eden yeni camiler şunlar:

 

İbrahim Sancak Camii

Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin en önemli sembollerinden ve dünyanın ilk yeraltı camii olan Sancaklar Camii’ni Sancaklar ailesi işbirliğiyle bölgemize kazandırmıştı. Mimarsinan Mahallesi’nde yapımına devam edilen ikinci Mimarsinan İbrahim Sancak Camii’nin yapımına devam ediliyor. Büyükçekmece Belediyesi ve Sancaklar ailesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen yeni cami projesinin yapımını Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sürdürüyor.

Nene Hatun Camii

Dr. Hasan Akgün’ün temelini Türkoba halkıyla beraber attığı Nene Hatun Camii’nin yapımına bölgede ikamet eden vatandaşların talepleri doğrultusunda başlanmıştı. Yapımına devam edilen cami tamamlandığında vatandaşlar İbadet etmek için uzak mesafelere gitmek zorunda kalmayacak.

 

 

Mehmet Zeki Karakoç Camii

Yapımına devam edilen bir diğer cami ise Atatürk Mahallesi’nde bulunan Mehmet Zeki Karakoç Camii, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımına sürdürülen çalışmalar sayesinde Büyükçekmece modern bir ibadethaneye daha kavuşmuş olacak.

 

Ali Rıza Efendi Camii

Tamamlanmak üzere olan ve hizmete girmiş olan Ali Rıza Efendi Camii, nüfusun yoğun olduğu 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunuyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlemeleri devam eden caminin, dış cephe çalışmaları, çatı yapımı çalışmaları ve çevre düzenlemelerine devam ediliyor.

Yapımı tamamlanan ibadethaneler ise şunlar:

Açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilen ve sanayi esnafına kazandırılan Beykent Sanayi Sitesi Mescidi, Büyükçekmece Belediyesi ile hayırsever vatandaşların işbirliğiyle Tepecik Mahallesi’nde tamamlanan Seyid Onbaşı Camii, Dr. Hasan Akgün’ün, mimarisiyle tarihi eser niteliğinde olduğunu belirttiği Pınartepe Mahallesi’nde bulunan Yahya Çavuş Camii.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.