ÇEBİ GİTTİ AKGÜN GELDİ AKGÜN GİDECEK ÇEBİ GELECEK!

ÇEBİ GİTTİ AKGÜN GELDİ AKGÜN GİDECEK ÇEBİ GELECEK!
Büyükçekmece Belediyesinin 1994'den bu güne belediye başkanlığını yürüten Dr. Hasan Akgün'ün 2024 yerel seçimlerinde yerini Hakan Çebi'ye bırakacağı konuşuluyor. Akgün görevi yine bir Trabzonlu olan Ali Çebi'den görevi devralmıştı.


 

Ali Çebi 1994'de veda etti.

Geçtiğimiz yıl yaşama veda ederek aramızdan ayrılan Ali Çebi ANAP'tan iki dönem görev yaptığı Büyükçekmece Belediye Başkanlığı görevini 1994 yılında bırakarak o zaman Küçükçekmece belediye başkan adyı oldu ve seçimleri kaybetti. Daha sonra aradan geçen 10 yıl sonra yeniden Büyükçekmece Belediye Başkan adaylığına bu defa Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2004 yerel seçimlerinde girerek o zaman ANAP adayı olan Hasan Akgün'e karşı kaybetti.

Hakan Çebi 2019 seçimlerinde meclise girdi

2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde ise Hasan Akgün bu defa Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olarak seçimleri kazandı. 2019 seçimlerinde Çebi ailesinden Hakan Çebi belediye meclis üyesi olarak yer aldı.

Hakan Çebi aynı zamanda Ali Çebi'nin kızı Nalan Çebi ile evli. Çebi'nin diğer damadı Elif çebi ile evli olan Niyazi çebi'de eski Araklı belediye başkanı.

Saffet Çebi ne derse o olur

Çebi Ailesinin liderlerinden Saffet Çebi ile de akraba olan Hakan Çebi'nin 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi listesine eklenerek 2024 yerel seçimlerine hazırlık yapması ileri sürüldü. Denizcilik kaptanı, kimya mühendisliği gibi meslekleri de bulunan Hakan Çebi uzun yıllardır ARTAŞ taş ocağı işletmecisi olarak hayatıbnı kazanmakta.

Akgün aday olacak mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün herşeye rağmen 2024 seçimlerinde bir defa daha aday olacağı da ileri sürülürken, Akgün'ün kendi isteği olsa yerine Hakan Çebi değil ANAP döneminden bu güne yanında olan bir diğer Trabzonlu Ahmet Şahin'i aday yapacağı da ihtimaller içerisinde.

HABERDAR ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.