Doğru eş seçimi ve sağlıklı ailenin sırları

Doğru eş seçimi ve sağlıklı ailenin sırları
Büyükçekmece Belediyesi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı “Eş seçimi ve sağlıklı aile” konulu seminere ev sahipliği yaptı.
İki bölümden oluşan seminerin birinci kısmında konuşmacı olan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu, mutlu ve sağlıklı ailenin sırlarını Büyükçekmeceli vatandaşlarla paylaştı.


"Geleceğe dair tasarlayın"


Mutlu bir aile için aile fertlerindeki herkese ayrı ayrı görevlerin düştüğünü belirten Şakiroğlu, “Evlenilecek kişiyi geleceğe dair tasarı yaparak seçmelisiniz. Ben nasıl biriyim ve nasıl birisinden hoşlanırım sorusunu sorarak hangi kriterlerde bir eş istediğinizi bulabilmeniz mümkün” şeklinde konuştu.  Seminerin ikinci bölümünde konuşmacı olan Dr. Serkan Karaismailoğlu ise dinleyicilere insan beyninin biyolojik ve fizyolojik yapısını anlattı.


"Beynin de cinsiyeti olur"


İnsan beyninde yer alan limbik ve korteks sistemi hakkında dinleyicileri bilgilendiren Karaismailoğlu, insanoğlundaki bütün duyguların bu sistemde yer aldığını ve toplumsal cinsiyet dışında insan beyninin de cinsiyeti olduğunu belirtti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen seminere katılan Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu, semineri gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Serkan Karaismailoğlu’na çiçek ve plaket takdiminde bulunarak teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.