Evcil hayvanlara artık çip takılacak

Evcil hayvanlara artık çip takılacak
Kedilere ve köpeklere çip dönemi 1 Ocak 2023 itibariyle zorunlu hale geliyor.

 Evcil hayvanlarına çip taktırmayan hayvan sahipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijital kimliklendirme projesi kapsamında cezai yaptırım ile karşı karşıya olacak. Konu hakkında bilgi almak için Büyükçekmece İlçe Gıda,Tarım ve Orman Müdürü Semih Çakar'ı ziyaret eden AK Parti eski İlçe Başkanı Recep Erol, “Bu uygulamayı önemsiyoruz” dedi.

Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy-mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydedileceğini belirten Erol, “Ev hayvanlarının mikroçip numaraları ile aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıp durumu ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri kayıt altına alınacak.

Ev hayvanı sahibi, 16 yaşından gün almış, 18 yaşını doldurmamış ise vasisi sorumlu olacak. Terk edilmiş ya da kaybolmuş hayvanın daha önce sahipli olduğuna dair bilgi ve bulguya rastlanırsa sahibine durum bildirilecek ve ev hayvanını teslim alması için 30 gün süre verilecek” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.