Gazeteci Kasislere Tazminat Davası Açtı.
Hamilelerde düşük yaptıran, Polis, İtfaiye, Ambulansların olay yerine intikalini geciktiren, ameliyattan çıkmış hastaların dikişlerinin patlamasına neden olan, kalp krizi geçirdiği, doğuma giden hastalara zarar veren kasislerin, kamu ve özel yollardan kaldırılması için gazeteci Dursun Boran. Örnek bir davranış yaptı.
İstanbul B.Çekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bugün dava açtı. 2015/ 1272 E. dava için bin TL masraf edip, dava dilekçesi yazan, harç yatıran Boran'ın kamu yollarına yapılan kasislerin kaldırılması için, açtığı davaya hakim Ahmet Ateş bakacak.
Sürüç konforunu bozan, çoğu ithal araların ön düzenlerini bozan kasislerin Anayasa ve İnsan haklarına aykırı olduğunu söyleyen, kasislere ve bunlara seyirci kalan belediyelere karşı herkesi dava açarak suç duyurusu yaparak savaşmasını isteyen Boran. Alkent 2000 Mahalllesi'nde kamu yollarına yapılan beton ve plastik çok sayıda kasisin derhal sökülmesini ve 5 bin TL de kendime tazminat ödenmesini istedi.
MEDENİ ŞÖFÖRLERİN OLDUĞU YERDE KASİS DEĞİL TRAFİK TABELASI OLUR.
Sözde Çamlıca sitesinin 3-5 kanundan haberi olmayan, yöneticisi olduğunu söyleyenlerin yaptığı, devlet yollarındaki kasisler, dava sonunda sökülüp atılacak.
İşte O kasis dilekçesi:
SULH HUKUK MAHKEMESİ'NE
BÜYÜKÇEKMECE- İSTANBUL
DAVACI : Dursun Boran, Alkent 2000 Mah. Çamlıca Bul. Dilfeza Sk. Büyükçekmece- İstanbul. TC.
DAVALI : Alkent 2000 Çamlıca Sitesi Yönetimi. Alkent 2000 Mahallesi. Çamlıca Bul. Büyükçekmece- İstanbul
KONU: 5.000,00 TL Manevi tazminat talebi
AÇIKLAMA :
1- Davalı, hiçbir yetki ve görevi yokken, İkamet ettiğim, Alkent 2000 Mahallesi’nin kamuya terk Çamlıca Bulvarı yolu ile diğer yollara çok sayıda beton ve plastik kasisler yaptı. Arabalarda sürüş konforunu bozdu, ön düzenlerinin, rot balans ayarlarının, bozulmasına. Teker cant kapaklarının savrulup düşmesine, arabaların yıpranmasına neden oldu. İnsanlardan zorla alınan aidatlar israf edildi. Yurt dışından döviz ile ithal edilen, lüx, elektrik, mekanik aksamları hassas yüzlerce otomobil bu kasislerden zarar görüyor. Milli servet heder oluyor.
Yaklaşık 8 ay evvel yapılan gereksiz ve TCK 154’e göre suç olan kasislerin sökülmesi için müteakip defalar sözlü, yazılı talepde bulundum. Cevap alamadım. Bu davayı açmak zorunda kaldım. Medeni insanların, şöförlerin olduğu yerde kasisler değil. Trafik tabelaları olur. Yapılan kasislerin olduğu kamu yolunda pek çok yerde “ 30 KM “ ile gidilmesi gerektiğini, hız limitini gösteren Trafik tabelaları var. Kamu yolunda böyle kasislere ihtiyaç olsaydı, Büyükşehir yada ilçe Belediyesi bunu yapardı.
2- Ekte sunduğum “ Yollara Kasis Konulmalı mı ? “ başlıklı, 09.04.2002 tarihli Milliyet Gazetesihaberinde Bursa Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Serdar, kasislerin, özellikle hamileler, yaşlılar, çocukların sağlığı için zararlı olduğunu. Arabalardaki hamilelerin sarsıntı etkisiyle, kanama geçirebileceğini, düşük yapabileceğini. Kemik gelişimi yeni oluşan çocuklarda iskelet bozuklukları olduğunu açıklıyor. Arabalarda taşınan cam, porselen VB. eşyalar kasisler yüzünden kırılıp zarar görüyor. Uyuyan bebekler, insanlar korkuyla uyanmak zorunda, huzursuz ediliyor.
BİR ROT BALANS 150 TL.
Davalının sorumsuzca, gereksiz yere yaptığı kasisler yüzünden benim ve yüzlerce arabanın ön düzenleri bozuldu. 150 TL verilip yapılan rot
balans ayarları boşa gitti/ gidiyor. Nerdeyse her ay rot balans için oto servislere gitmek gerekiyor. Kasisler 112 ve özel Ambulanslarda kalp krizi geçirmiş, ameliyattan çıkmış dikişli, hastaları taşırken serum, kan şişesi takma, tansiyon, ateş ölçme gibi tıbbi müdahalelerde büyük riskler yaşadığı gerçek. Ambulansların olay mahalline, hastaneye intikalinede bu kasisler engel olmakta. Birkaç şöför hızlı, kontrolsüz araba kullanmasın diye tüm Trafik kurallarına riayet eden kadın ve erkek şöförleri bu kasisler ile cezalandırmak İnsan Haklarına aykırı. Tehlikeli araba kullananların plakası alınıp 155’e bildirilir ceza yazılır. Böylece Devlette vergi kazanmış olur.
İnsan hakları evrense beyannamesinin 5. maddesi şöyle der:
“ Hiç kimseye işkence ya da zalimce, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele ya da ceza uygulanamaz. “ 3. maddesi: “ Herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı vardır ”
3- Evimin olduğu Dilfeza Sokak girişine ekte ki resimde görüldüğü gibi konan peş peşe 2 kasisden hergün, ben, ailem, misafirlerim 8-10 defa hoplaya, zıplaya geçmek zorunda kalıyoruz. Tekerlerimiz, arabalarımız yıpranıyor. Zaten sokağa giriş ve çıkışta her medeni şöför, can ve mal güvenliği için yavaşlar. Durup etrafı konrtrol ederek, devam eder. Gece yada dalgınlık anında kasisler fark edilmediği için, pek çok araba sert şekilde bu kasislerden geçmek zorunda kalıyor. Mama emen, su, süt vs. içen bebekler, çocuklar, yaşlılar boğulma tehlikesi geçiriyor.
Davalının ve diğer Mahalle sakinlerinin talebi olsaydı, Trafik Polisleri sıkca bu caddelerde hız kontrolü yapar, sürat ihlali yapanlara ceza yazardı. Maksat hasıl olurdu. Hazinede cezalardan gelir sağlardı. Mahallede yaşayan yabancı uyruklu ailelere karşıda Türkiye’nin itibarı zarar görüyor. Türkler trafik kuralları ile değil, beton, plastik kasislerle kontrol ediliyor imajı yaratılıyor.
MAHALLE HAKKINDA BİLGİ.
1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000 sitesi, 24.10.2000 tarih 9 sayılı B.Çekmece Belediye Meclisi kararıyla aynı adla MAHALLE OLDU. 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle muhtar seçildi. Bende buraya Mayıs 2003 de taşındım. Yani mahalle olduktan sonra. Kendime ait bağımsız parseldeki, 2 katlı müstakil evde oturuyorum. Mahalenin çöpünü B.Çekmece Belediyesi topluyor. Asayişini Polis sağlıyor. Doğalgaz, Elekrik, Su sayaçlarım, bahçıvanım müstakil. 112 Ambulans 24 saat hizmet veriyor.
Mahalleye site havası verenlerin, ev başı ayda 2 bin TL sende 24 bin TL usulsüz aidat toplanmasına tepki gösterip haberler yaparak kamuoyunu bilgilendirdim. Mahalle girişlerinde kamuya terk yollardaki bariyerleri Anayasanın 10. 23. Maddelerine aykırı olduğu için Valiliğe söktürdüm. İnsanların boş yere milyonlarca TL aidat ödemesini engelledim. Mahallede aidat olmayacağının haberlerini yaptım.
Borçlar Kanunu MADDE 49 : Sorumluluk - Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de, bu zararı gidermekle yükümlüdür. der
Borçlar Kanunu MADDE 58- Kişilik hakkının zedelenmesinden zarar gören, uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat adı altında bir miktar para ödenmesini isteyebilir. “ der.
Kamu düzeninin korunması, her önüne gelenin, aklı esenin kamu yollarını bozmaması için, bu davayı açmak zorunda kaldım. Bunun için tazminata hükmedilmesi gerekir. Verilecek karar basında, TV lerde haber yapılarak, kamu düzeninin korunması, halkın eğitilmesi sağlanacak.
HUKUKİ SEBEPLER : TMK, BK, HUMK ve ilgili mevzuat.
ISBAT VE DELİLLER :
1- Kamu yolu Çamlıca Bulvarı’na yapılan kasislerin resmi.
2- Evimin bulunduğu Dilfeza Sokak’ın tabela, girişindeki 2 kasis resmi
3- Milliyet Gazetesi “ Yollara Kasis Konulmalı mı ? “ başlıklı, 09.04.2002 tarihli haberi.
4- Evimin sokağı Dilfeza Sokak’ın kasissiz hali resmi.
5- Tüm cadde ve sokakların kamuya terkini gösteren Kadastro Müdürlüğü 12.01.2011 tarihli yazısı.
6- Haber 3.com da çıkan Yola kasis yapmanın cezası 5 sene hapis haberi
NETİCE VE TALEP :
1- Yukarda açıkladığım nedenler ve mahkemenin Res’en gerekçeleriyle kamu yollarında ki tüm kasislerin Polisce sökülmesine, yaşadığım stres, bozulan sürüş konforum, bu davayı açmak için yaptığım mesai nedeniyle manevi zararlarımın karşılığı olarak, fazlaya dair haklarım saklı kalmak kaydıyla 5 bin lira manevi tazminatın olay tarihinden itibaren, işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline,
2- Mahkeme masraflarının davalıya yükletilmesine, karar verilmesini arz ederim. 26.11.2015
Davacı
Gazeteci.Dursun Boran
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.