''Geri Dönüşüm ve Enerji Tasarrufu'' semineri

''Geri Dönüşüm ve Enerji Tasarrufu'' semineri
Büyükçekmece'de "Geri Dönüşüm ve Enerji Tasarrufu" seminerleri sürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün okullardaki ve toplu konutlarda başlattığı "Geri Dönüşüm ve Enerji Tasarrufu" seminerleri devam ediyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi çerçevesinde ilçe genelindeki seminerler sürdürülüyor.

Geri dönüşümde farkındalık yaratmak
Konutlarda ve okullarda "Geri Dönüşüm ve Enerji Tasarrufu" konulu seminerler veren Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak, çevre duyarlılığı ve enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı konusunda bilgiler veriyor.

Konutlarda, okullarda ve kahvehanelerde gerçekleştirilen toplantılarda, enerji tasarrufu sonucunda faturalarda ki değişimi örnek uygulamalarla anlatılırken, çevrenin korunmasına yönelik olarak geri dönüşümün nasıl yapılması gerektiği hakkında da  bilgiler veriliyor.

"Geleceğe güvenle bakar"
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu seminerlerin çevre bilincinin arttırılması ve enerjinin tasarruflu kullanılması açısından çok önemli olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çevre konusunda bilinçli toplumlar geleceğe de daha büyük bir güvenle bakarlar. Enerji tasarrufu ve çevre konusu birbirinden ayrılamayacak kadar birbirleriyle ilgili konulardır. Enerjinin bilinçli kullanılması sadece ekonomik getiri olarak düşünülmemeli, çevrenin ve içinde yaşadığımız dünyanın geleceği açısından da değerlendirilmelidir" dedi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.