Hasan Akgün: Ön seçime yenildik

Hasan Akgün: Ön seçime yenildik
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün CHP'de yapılan ön seçimin listeleri olumsuz etkilediğini ve 40 milletvekiline mal olduğunu söyledi. Partisinin şirin gözükmek için ön seçim yaptığını savunan Akgün, «Ön seçimle belli bir zümre belli bir grup
 Yaptığı ön seçimle diğer partilere örnek gösterilen CHP'ye en büyük eleştiri kendi Belediye Başkanı Hasan Akgün'den geldi. "Bugünkü sistem devam ettiği sürece ön seçim sadece göstermelik olur. CHP gibi partiler ön seçim yapıyorum der. O'da şirin gözükmek için. Şirin gözükmek uğruna 40 tane milletvekili kaybettik" diye konuşan Akgün, AK Parti'nin ön seçim yapmadığı için başarılı olduğunu belirtti. Akgün ayrıca "7 Haziran seçimlerinden önce ön seçim yapılmasaydı CHP'nin oyu %30 civarında olacaktı" iddiasında bulundu.

Yalan söylüyorlar
Geçmişte CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem'le yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Akgün 3. Bölge milletvekili listesinin iyi incelenmesi gerektiğini belirterek, birçok ilçede vatandaşların kendisine, "Sizin listenizi baştan aşağı inceledim ve doğma, büyüme, CHP'li olmama rağmen bu listeye oy vermeyeceğim" ifadelerini kullandığını dile getirdi. Akgün ön seçimin CHP'ye zarar verdiğini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da kabul ettiğini savunarak, "Bu üye kayıt sistemi ile ön seçim yapan kaybeder. Başka  türlü söyleyenlerin alayı yalan söylüyor" dedi.

CHP'li ama oy vermiyor
Partililerin "CHP'nin neden %35'lere çıkamıyor" şeklindeki sorusuna İl Başkanı Murat Karayalçın'ın "bu teşkilat yapısı ile başarılı olamıyoruz" şeklindeki yorumu hatırlatarak cevap veren Akgün, "Sayın Karayalçın'ın sözlerine yüzde yüz katılıyorum. Vatandaş Büyükçekmece'de Küçükçekmece'de Çatalca'da, Silivri'de birçok yerde önümüze çıktı ve "Sizin listenizi baştan aşağı inceledim ve doğma, büyüme, CHP'li olmama rağmen bu listeye oy vermeyeceğim" dedi. Bu bir yerde olmadı onlarca yerde oldu. "Sizin 3. Bölge listenize ben oy vermiyorum, ailece vermiyoruz" dediler. Bu listeyi baştan aşağı okuyup incelediğinizde neden olduğunu anlarsınız. Ama iyi incelemeniz lazım" ifadelerini kullandı.

Herkes kendi adamını yazdı
Önemli bir araştırma şirketinin ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da ön seçime karşı çıktığını savunan Akgün, "Ön seçim madem bu kadar güzel bir şeydi bütün sosyolog, psikolog, pedagog, insan mühendisleri ve toplum mühendisleriyle çalışan AKP,  neden Türkiye'de bir ön seçim yapmaz. Yapamazsın kardeşim. Yapamazsın, yapan kaybeder. Bu üye kayıt sistemiyle yapan kaybeder. Çünkü biz kendi adamlarımızın kaydını yaparız. 3. Bölge'yi konuşalım. Her ilçe başkanı kendi adamını kaydetmemiş olsaydı buradan daha fazla milletvekili çıkmaz mıydı? Ön seçimle belli bir zümre belli bir grup listeye sıralandı. Ve 40 tane milletvekilinin kaybedilmesine neden oldu. Bugünkü sistem devam ettiği sürece de ön seçim sadece göstermelik olur" diye konuştu.

Vatandaş gerekeni yaptı
CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü'nün 6 mahallede yaptığı delege seçimine katılmak için ilçe binasına gelen ve oyunu kullananan Başkan Akgün 7 Haziran sürecine de değinerek, "7 Haziran'da millet önce muhalefettekilere bir şans verdi. Ana muhalafet partisi bu şansı değerlendirmek için çok didindi, her türlü özveride bulundu. Ama hükümet kurulması noktasında bir sonuca gidemedi. 3 muhalefet partisi birleşip iktidar olma anlamında bir sonuç alamadı. Muhalefet birleşip biz hükümeti kuracağız deklarasyonu yayınlasalardı Cumhurbaşkanı mecburen hükümeti kurma görevini verecekti. Bu olmadı. Olmadığı içinde 2. seçimde vatandaş gerekeni yaptı" dedi.

Neticeyi önceden söyledim
CHP Genel Başkanı Kermal  Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Akgün, "7 Haziran'da gündemi CHP belirlemiştir diğer partilerde bunun arkasından gelmiştir. Ama sonuçta biz muhalefet partileriyle bileşip en önemli adımı atamadık, meclis başkanını seçemedik.  Ben 1 Kasım seçimleri için AKP'nin oyunu %45 demiştim. Bir konuşmamada da % 49 da olur demiştim. Bir iddiam vardı; evde oturan küskün seçmen sandık başına gelirse bunun %95'i AKP'ye oy verir şeklinde. Herkes bunun tam tersini söylemiş hatta bazıları da alay etmişti benimle. Oysaki bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok ben 40 yılımı bu işe verdim" diye konuştu.

Gökbulak sandıktan zaferle çıktı
CHP İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Mahallesi, Fatih Mahallesi, Ulus Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Güzelce Mahallesi'nde delege seçimi gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı seçimde İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak'ın mavi listesi, Atatürk Fatih, Ulus, Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerinde ipi göğüslerken Güzelce Mahallesini muhalif liste kazandı.

Gazetemize açıklamada bulunan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ise delege seçimleri hakkında, "Hangi liste kazanırsa kazansın sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır. Delegelerin özgür iradesi vardır. Tabi herkes kendisini destekleyecek listenin çıkması için mücadele eder. Bu mücadeleyi kırmadan, dökmeden vermek gerekir" açıklamasını yaptı.

İlçede parti içi muhaliflerin delege seçimleri için yaptığı açıklamaları değerlendiren Gökbulak konuyla ilgili, "Genel seçimlerden önce delege seçimleri süreci başlamıştı zaten. Bizde 12 tane mahallede delege seçimlerimizi yapmıştık. Sonrasınde genel seçim dolayısıyla delege seçimleri ertelendi. O şekilde delege seçimleri götürülemez ancak başlanmış olan bir takvim genel seçimler biter bitmez de uygulanmak zorundaydı. Tabi genel merkez bu konuda tek karar mercidir. Biz de verilen karara saygılıyız" dedi.

Akgün’ün görüşleri alındı!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün hazırlanan listeye telkinde bulunup bulunmadığı sorulduğunda Gökbulak "Listeler yapılırken önemli gördüğümüz, bize destek olacağını düşündüğümüz ne kadar yapı varsa hepsi ile iletişim içerisinde olduk. Geniş katılımcı bir liste yapıp bütün taraflarla uzlaşmacı bir şekilde yürümeye çalıştık. O bağlamda tabiki başkanımızın da görüşlerini aldık. Doğrusu da budur, almak da gerekir. Çünkü hiçbir zaman CHP  örgütleri ile seçilen milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz birbirinden ayrı düşünülemez. Başından beri hedefimiz Büyükçekmece'de eski düzeni kaldırmak. Biz de CHP'liyiz belediye başkanımız da CHP'li. Eleştiriler tabiki olacaktır. Tüm bunlar istişare içinde olmamızı sağlar" dedi.

Nihal Altıngövde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.