İBB el attı köprü yapılıyor...

İBB el attı köprü yapılıyor...
Mimarsinan Köprüsü yeniden yapılacak Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin, Belediye Meclis Grup Başkanı Recep Erol ve belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düze

Ana gündem maddesini yıllardır bitirilemeyen Mimarsinan-Çatalca arası ölüm yolu ve Büyükçekmece E-5 (D-100) karayolu üzerinde bulunan Mimarsinan Köprüsü olan basın toplantısını, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ, beraberinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin, Belediye Meclis Grup Başkanı Recep Erol ve belediye meclis üyeleri düzenledi. Konuyla alakalı belgeler ile açıklamalar yapan ve yaşanan süreci anlatan İbrahim Bilgin, yıllardır bitirilemeyen yolun kamulaştırmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle bitirilemediğini belerterek bu sorunun çözüldüğünü ve 10 gün içerisin de çalışmaların başlayacağını ve yılsonuna kadar da bitirileceğini söyledi.



Konu Karayollar
ı'na taşındı

Bilgin ayrıca geçtiğimiz ay gazetemizin gündeme taşıdığı Büyükçekmece E-5 (D-100) karayolu üzerinde bulunan Mimarsinan Köprüsü'nün bakımsızlık ve deniz tahribatları nedeniyle her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ve vatandaşlar olası bir facia yaşanmadan köprünün yenilenmesini istemişti. Gazetemizde sorunu “Facia geliyorum diyor ama yetkililer maalesef seyrediyor” diye yazmıştı. Haberin yayınlandığı gün sonrası gazetemiz ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gittiklerini belirten Bilgin, D-100 Karayolu üzerinde bulunan, Büyükçekmece ilçe merkezini Mimarsinan’a bağlayan Mimarsinan Köprüsü'nün çökme tehlikesi altında olduğunu ilettiklerini söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ise kendilerine D-100 Karayolu üzerindeki mevcut köprülerin yıkılıp yenileneceği garantisini verdiğini söyledi. Gazetemize sorunu gündeme taşıdığı için teşekkür eden Bilgin, "Konuya ilişkin alınan son karar ise söz konusu köprünün de içerisinde bulunduğu D-100 Karayolu üzerinde mevcut köprülerin yıkılıp yenilenmesi ve Büyükçekmece ilçesi D-100 Karayolu’nda yan yollar tesis edilmesi kararlaştırılmış ve aciliyetine binaen mevcut köprü için Sorunun çözüldüğünü ve çalışmaların hızlandırılarak yakın zaman içerisin de Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut köprüye ilave köprü yapılması ve var olan köprüyü de güçlendirerek onarılmasına başlanacaktır ve de yaz sonuna kadar bitirilecektir" dedi.


İlçenin yapmadığını biz İBB ile yapıyoruz

Bas
ın toplantısın da soruları da cevaplayan İlçe başkanı Hatice Bozdağ, Ak Parti olarak büyük bir aile olduklarını ve İlçe yönetimi ana kademe, Kadın kolları, gençlik kolları, Belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları ile birlikte 7 Haziran seçimlerine kilitlendiklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdürerek seçimlerde 400 Milletvekili ile yeni anayasa ve de başkanlık sistemini getireceklerini belirtti. Bozdağ, Bir taraftan genel seçim çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da halkımızdan gelen sorunları çözmeye çalışıyoruz dedi. Bozdağ, Özellikle Ak Partiye yoğun oy çıkan mahallelerden Muratçeşme ve Tepecik gibi mahallelerimize İlçe Belediyesi hizmet götürmediği için bize gelen talepler üzerine  yoğun bir asfalt çalışması yapıyoruz. İlçe belediyesinin yapması gereken hizmetleri biz Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemize getiriyoruz bu asfaltlama çalışmalarımız sonbahara kadar sürecek ve hiçbir mahallemez de bozuk yol ve sokak bırakmayacağız dedi. Bozdağ, pazar günü yapılacak olan Ak Parti Maltape mitingi içinde Büyükçekmece den en az 10 kişi götüreceklerini sözlerine ekleyerek her ne kadar birileri bu mitinklere gidenler için bunlar 50 TL’li adamlardır deseler de bizler davamız için varız dedi.

Haber: Salih mert

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum