İSTANBUL’U BÜYÜK FELAKET BEKLİYOR!

İSTANBUL’U BÜYÜK FELAKET BEKLİYOR!
Büyükçekmece Belediye Başzkanı Hasan Akgün olası Marmara depremi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Büyük bir depremde Büyükçekmece'nin nasıl etkileneceğini çok iyi bildiklerini belirten Akgün, deprem bilimcilerin uyarılarına kulak verilmesini istedi. Akgün, “Bilim doğru diyorsa 10 yıl içerisinde bu büyük depremi İstanbul yaşayacak. Yani İstanbul'u büyük bir felaket bekliyor” dedi

Belediye Başkanı Hasan Akgün Büyükçekmece Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kaya Ramada Otel'de gerçekleşen kahvaltıya Fenerbahçeliler Derneği'nin kardeş derneği olan Büyükçekmece Arama Kurtarma Derneği'nin (BÜYAK) üyeleri de iştirak etti. Dernek üyelerine seslenen Hasan Akgün, İstanbul'u bekleyen olası Marmara depremiyle ilgili konuştu.

51 bin konut yeniledik

Deprem bilimcilerin Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden önce çok sayıda uyarıda bulunduğunu belirten Akgün, İstanbul depreminin de çok yakında olduğunu söyledi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depreme değinerek kapıda olan Marmara depremine ilişkin bilim insanlarının verilerini paylaşan Akgün, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin büyük Marmara depreminden çok önce olacağı ve en geç 2028-2030'a kadar fayın kırılacağını söylüyorlardı. Bu sözler kulaklarımda çınlıyor. Bu uyarıları Türkiye'deki yöneticiler dikkate almadı. Bazı makalelerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ilgili söylenenler çıktı. Uzmanlar Kahramanmaraş'ta yaşanan depremi elleriyle tarif etti. Naci Görür, en az 15 kez Elazığ depreminin olacağını ekranlarda söyledi. Hiç kimse ilgilenmedi” siteminde bulundu.

Beklenen deprem olacak

“Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra yüzde 30 ihtimalle 2030'a kadar, yüzde 70 ihtimalle de 2030'dan Marmara'da beklenen deprem olacak” diyen Akgün, “Deprem Silivri önündeki bin 150 metre derinliğindeki 1. Marmara Çukuru ile Zeytinburnu açıklarında, 2'si 950 metre derinliğindeki Marmara Çukuru arasındaki fayların kırılması sonucunda olacak. Bazı bilim insanları ve yer bilimciler 150 yıllık, bazıları ise 1700'lü yıllarda meydana gelen depremden sonra yaklaşık 300 yıllık bir stres birikiminin olduğunu ve bu fay hattının parçalı kırılmasını öngördüklerini ifade ediyorlar. Bu fay hatlarının ayrı ayrı kırılması durumunda 7 ile 7.5 civarında bir deprem olacağını, Silivri ve Zeytinburnu'ndaki iki Marmara Çukuru kırılırsa 7.5 ile 7.7 arasında bir deprem beklendiği ifade ediliyor” bilgisini verdi.

51 bin konutu yeniledik

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin yer bilimcileri tarafından önceden bilindiğini hatırlatan Hasan Akgün, “Bu vesileyle yapılan uyarılara bakılırsa Marmara'da beklenen deprem de olacak. Bilim doğru diyorsa 10 yıl içerisinde bu büyük depremi İstanbul yaşayacak. Yani İstanbul'u büyük bir felaket bekliyor. Bilim insanlarının öngördüğü verilere o kadar çok inandım ki gece gündüz demeden ekibimle beraber 15 yıldan beri Büyükçekmece'de dönüşüm çalışması yapıyoruz. Biz olası bir depremde Büyükçekmece'ye ne olacağını çok iyi biliyoruz. En büyük sıvılaşma Kültür Park'tan yani kaymakamlığın oradan Albatros'a kadar Atatürk Mahallesi'nin başlangıcı olan yere kadar olan kendi bölgemizde. 51 bin konutu yenileyerek vatandaşın can emniyetini sağladık. Deprem ile ilgili çalışmalarımıza devam ettik ve ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.