KİLOMETRELERCE BİSİKLET YOLU

KİLOMETRELERCE BİSİKLET YOLU
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Strazburg’u gezerek yol, sokak, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu inşaatlarını yerinde inceledi ve özellikle Fransa bisiklet yolu teknik altyapısıyla ilgili bilgi aldı.

Büyükçekmece’de yeni açılan tüm cadde ve yollara, gidiş - dönüş paralel bisiklet yolu da yaptıran Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin standartlarının tamamen Avrupa standartlarında olduğunu, hatta yer yer üstüne çıktığını vurguladı. 2016 yatırım programları çerçevesinde Büyükçekmece’de İstanbul’un en özel ve örnek bisiklet yollarının inşasını bitireceklerini söyleyen Başkan Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

“Belediye başkanının birinci görevi, vatandaşa birinci sınıf hizmettir. Biz de gittiğimiz gelişmiş ülkelerde, onlardan ne alabiliriz, onların tekniği ve sistemini kendimize nasıl adapte edebiliriz, bunlara her yerde hep bakıyoruz. Büyükçekmece’de yapılan her yatırım dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki en insani yatırımları örnek alarak yapılıyor. Bir ülkeye toplantıya da gitsem, toplantılardan fırsat buldukça mutlaka teknik altyapıyı da inceliyorum. Fransa’ya Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne gittik. Toplantı aralarında gidip Strazburg’taki altyapı yatırımlarını inceledim. Özellikle bisiklet yoluyla ilgili kullanılan malzeme ve teknik konusunda yeni bilgiler aldım.”

KİLOMETRELERCE BİSİKLET YOLU

Dr. Akgün, Büyükçekmece’de Gürpınar’dan başlayıp kordon boyundan Celaliye ve Kumburgaz’a, merkezden başlayıp göl kenarından devam ederek Karaağaç mahallesine kadar ulaşan bisiklet yolları projelerini çok önemsediğini belirtti. Ayrıca, yapılacak 12 kilometrelik Karaağaç yolunun göl tarafında 4 metre genişliğinde dağ bisikleti parkuru projesi olduğunu da hatırlatan Dr. Akgün, bu projelerle Büyükçekmece’nin tam bir bisiklet kenti olacağını söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Hadımköy Gişeler ve D- 100 karayolu trafiğini rahatlatacak olan bölgedeki 2 yolun gidiş dönüş istikametine de bisiklet yolu yapıldığını belirten Dr. Akgün,  “Bisiklet yolları hem spor hem de ulaşım için artık vazgeçilmez önemde. Büyükçekmece her türlü doğa sporlarının yapıldığı bir kent. Yeni bisiklet yollarıyla Büyükçekmece’de her yere isteyen herkes bisikletiyle ulaşabilecek. Bütün gelişmiş ülkelerde bisiklet yolları çok gelişmiş” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.