Mahalle Sakinleri Sokaklarının Eski İsimlerini İstiyor

Mahalle Sakinleri Sokaklarının Eski İsimlerini İstiyor
Büyükçekmeceli vatandaşlar, oturdukları sokakların yeni isimlerini beğenmeyince duruma tepki gösterdi.
Büyükçekmeceli vatandaşlar, oturdukları sokakların yeni isimlerini beğenmeyince duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar sokakların yeni isimlerinin yazılı olduğu tabelaları çıkararak, eski isimlerinin yazılı olduğu tabelaları astı.

Büyükçekmece'de bazı sokak ve caddelerin isimlerinin değiştirilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi. Sokaklarının eski isimlerinin kullanılmasını isteyen bazı vatandaşlar, sokakların yeni isimlerinin yazılı olduğu tabelaları çıkararak, eski isimlerin yazılı olduğu tabelaları astı. Mahalle sakinleri, değişen isimleri hem beğenmediklerini, hem de gönderilen postalarda ve faturalarda kayıtta eski ismi ile görünen adreslerde karışıklığa yol açtığını ileri sürdü.

Fatih Mahallesi Muhtarı Resul Ar yaptığı açıklamada, "Bizim sokak isimlerimiz ile bu kadar oynanmamasını istiyoruz. Bizim sokaklar kendi evlatlarımız gibi bıraksınlar da gerekirse isimlerini biz verelim. Posta adreslerinde aynı şekilde karışıklıklar yaşanıyor" dedi.

Sokak isminin değiştirilmesine tepki gösteren mahalle sakini Nerivan Koçyiğit ise, "Sokağımızın isminin Papatya Caddesi olarak tekrar istiyoruz. Postalarımız yanlış geliyor" dedi.

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Barış ise değiştirilen isimlerin sorunlara yol açtığını dile getirerek, "Sokak isimlerini bir yerde ezberlemiştik. Her şeyi gayet iyi biliyorduk. Tabelalarımız gayet güzel yerlerde takılıydı. Bunların bir şekilde eski isim ile yeni isimlerin değiştirilmesinden dolayı kamuoyu şaşkın durumda" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.