Okulumuzu istiyoruz!

Okulumuzu istiyoruz!
Büyükçekmece Akçansa Mesleki Eğitim Merkezi binasının kapatılması sonrası, burada çıraklık eğitimi alan 400'e yakın öğrenci Rosvita Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine devredildi.

Büyükçekmece Akçansa Mesleki Eğitim Merkezi binasının kapatılması sonrası, burada çıraklık eğitimi alan 400'e yakın öğrenci Rosvita Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine devredildi. Buraya devredilen öğrencilerin ise tamamı okula alınmadı. Damga'ya konuşan Hüdayi Çiçek, “Çok sayıda öğrenci açıkta kaldı. Öğrencilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Okulumuzu geri istiyoruz” dedi.

Büyükçekmece Akçansa Mesleki Eğitim Merkezi binasının MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafınca kapatılması sonrası, burada çıraklık eğitimi alan 400'e yakın öğrenci Rosvita Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine devredildi. Buraya devredilen öğrencilerin ise tamamı okula alınmadı. Damga'ya konuşan Büyükçekmece Esnaf Ve Sanatklar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdayi Çiçek, “Çok sayıda öğrenci açıkta kaldı. Öğrencilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Yeni okula giden öğrencilere; 'bazı bölümler bizde yok' diyorlar. Çatalca ve Silivri'ye gidin diyorlar. Çocuklar başka yere gitmeye zorlanıyor. Bunlar zaten gariban çocuklar. Ortada büyük bir haksızlık var” dedi.

Kaydını silin diyorlar!

18 yaşından büyük olup çıraklık eğitimi alan öğrencilerin de yeni okula kaydının yapılmadığını söyleyen Çiçek, “Bu çocuklar bizim sanayi sitelerinde çalışan çocuklar. Bunlar meslek öğrenmek istiyorlar ailelerine yardım etmek istiyorlar. MESAM kurumu. Çocukların desteğini bile yatırmıyorlar. Yeni okul da 18 yaşından büyükse çocukları almıyorlar. 18 yaşın üstünde olanları siliyorlar” diye konuştu.

Elimizde bina yok

Konuya ilişkin konuşan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Tepeli ise “Bina olsa tabii ki çıraklık okulunu dağıtmayız ama elimizde bina yok. Ancak en elverişli okullara yerleştirmeye çalışıyoruz. Oradaki yönetmelik de önemli ona da dikkat etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için her şeyin en iyisini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasan Akgün'e çağrı

“Okulcu Hasan” ismiyle de ün salmış Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e ise ilçe sakinlerinin çağrıları var. Akçansa Mesleki Eğitim Merkezi'nin ilçeye geri kazandırılmasını talep eden veliler ve öğrenciler, “Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz, okulumuzun ilçemize tekrar kazandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.