ÖNCE DÖNÜŞÜM!

ÖNCE DÖNÜŞÜM!
Büyükçekmece Fatih Mahallesi’ndeki 8 katlı bir bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

21 bağımsız bölümden oluşan binanın yıkımı hakkında konuşan Hasan Akgün, “İlçenin en yüksek iki binasını yıkıyoruz. Pazar günü seçim var, ama yarın da olsa önce kentsel dönüşüm, önce acil işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bir dakika kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri Fatih Mahallesi Harman Sokak’taki 21 bağımsız bölümden oluşan 8 katlı riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. Aynı mahallede Candan Sokak’ta bulunan 11 bağımsız bölümden oluşan 5 katlı riskli yapının da yıkıldığını öğrenildi. Yıkım sırasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de alanda incelemeler yaptı.

51 bin konut yeniledik

Son günlerde beri Marmara Bölgesi beşik gibi sallanıyor, endişemiz yüksek” diyen Akgün, “Bir tarafta seçim atmosferi devam ediyor, 3 gün sonra sandık başına gideceğiz ama biz 12 yıldan beri durmadan koşan ve kentsel dönüşüm kapsamında ısrarla vatandaşımızı organize eden bir belediyeyiz. Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm devam ediyor. Bugün Büyükçekmece'nin bilinen en yüksek iki binasını yıkıyoruz. Toplam 3 blok, 43 konutu ve altındaki iş yerlerini yıkıyoruz, bunlar en tehlikeli binalarımızdı. Böylece Fatih Mahallesi'nde olası büyük depremden çok zarar görecek konut stokunun yüzde 70’ini yenilemiş oluyoruz. Yani 51 binden fazla konutu yeniledik, geriye kalan yüzde 30’luk bir bölüm, bu büyük bir başarı. Sadece konutları yıkmıyoruz, sadece bina yenilemiyoruz şehrin tamamını yeniliyoruz. Şehrin otopark, silüet, estetik ve peyzaj sorununu çözüyoruz. Büyükçekmece’de ki ada bazlı kentsel dönüşüm bittiği zaman Büyükçekmece'de otopark sorunu ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

Rekor peşinde değilim

Kaybedecek vakitlerinin olmadığını söyleyen Akgün, “Pazar günü seçim var, yarın da olsa önce kentsel dönüşüm, önce acil işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Pazar günü bile yıkımımız var. Belki pazartesiye erteleyeceğiz, bir dakika kaybedecek vaktimiz yok. Hatay’ı gördük, büyük depremin ne yaptığını gördük. Biz de aynı büyüklükte bir depremle her an sarsılabiliriz. Bilim insanlarının dediğine uyacağız, aklımızı kullanacağız. Vatandaşımızın canını ve malını kurtaracağız, bu konuda kararlıyız. Araştırmalar sonucunda aşağı yukarı en az 12 puan öndeyiz. Ekrem başkanın da 5 puan önde olduğunu biliyorum. Allah nasip ederse pazartesi gününden itibaren yeni projemizi koltuğumuzun altına aldık. Yeni projelerimizle Büyükçekmece ailemize ve İstanbul halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Seçilirsem kendi rekorumu kırmış olacağım. Çünkü 6 kez üst üste seçilen başka bir belediye başkanı yok. Büyükçekmece halkı vekalet verdiği sürece 7’nci kez görev başına gelmiş olacağız. Rekor peşinde değilim, sadece Büyükçekmece'yi Türkiye'de yaşanabilir üç beş ilçeden bir tanesi yaptık. Yatay yapılaşmayı Türkiye ve İstanbul'a örnek kıldık. Kişi başına 124 metrekare yeşil alanı muhafaza eden bir yerel demokrasi olarak vatandaşımızla, ördeğimizle, kazımızla, kuşumuzla mutluyuz” diye konuştu.

Deniz kumuyla yapıldı

Yıkımı gerçekleştirilen binanın deniz kumundan yapıldığını söyleyen Hasan Akgün, “Arkamızda yıkımı başlayan iki blok Büyükçekmece'nin en yüksek blokları, 8 katlı yapılar. 1978 yılında benim de şahit olduğum, hemen karşıda denizin kenarından alınan ve kullanılması mümkün olmayan kumla yapılmış ilk binalar, bu nedenle nasıl ayakta durduğunu ben de hayretler içerisinde yıllardan beri takip ettim ve gördüm. Bu çok önemli bir yıkım çünkü insanların canını ve malını kurtardı” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.