OYNATMAYA AZ KALDI DOKTORUM NEREDE?

OYNATMAYA AZ KALDI DOKTORUM NEREDE?
Günde 500 hastanın tedavi gördüğü Büyükçekmece Aile Sağlığı Merkezi'nin asansörleri yıllardan beri çalışmıyor. Sorumlu Hekim Serap Ünal Çiğdem İl Sağlık Müdürlüğü'ne konuyu bildirdiklerini fakat hiçbir netice alamadıklarını söyledi. İlçe Sağlık
 Büyükçekmece Aile Sağlığı Merkezi'nde bulunan asansör uzun süredir çalışmıyor. Ağız ve diş sağlığı polikliniklerinin bulunduğu kata gitmek isteyen hastalar merdivenleri çıkmak zorunda kalıyor. Özellikle yaşlı hastaların eziyet çektiği sağlık merkezinde yetkililerin duyarsızlığı vatandaşları çileden çıkarırken bozuk asansörün neden yapılmadığı konusunda hiç kimse sağlıklı bir cevap veremedi. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi giriş katında engelliler için ayrılan 2 poliklinik ise çalışmıyor. Engelli vatandaşların rahat edebilmeleri için birinci katta hazırlanan polikliniklere doktorların gelmediği, bundan dolayı engelli hastaların da 2. kata çıkmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

3.5 yıldır sıkıntılı bir durum var
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Sorumlu Hekim, Dr. Serap Ünal Çiğdem binanın İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek, "Bize de şikayet geliyor. Asansörümüz 2 yıldan daha fazla süreden beri arızalı. İlçe Sağlık Müdürlüğü'müz tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçeleri yazılıyor. Bizim diş bölümümüz Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nindi. Şimdi ise Beylikdüzü Ağız Diş Merkezi'ne bağlandı. SABİM şikayetleri, BİMER şikayetleri hepsi var. Bina İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne ait olduğu için kamu birliğinin yaptırım gücü yok" dedi.

Bizimle bir ilgisi yok
Yakuplu'daki başhekimliğin gereken yazışmaları yaptığını da sözlerine ekleyen Çiğdem, "Nisan 2015'ten beri Yakuplu'ya bağlıyız. Bu sorun öncesinde de vardı. Biz de mağduriyeti giderebilmek için asansörle yukarı çıkamayan hastalarımıza aşağıda bakıyoruz. Bu sorunun bizimle hiçbir ilgisi yok. Tamir işlemleri yapılıyor. Arızanın detayını bilmiyorum. Sürekli arıza çıkarıyor. Bizler de bu anlamda mağduruz, bize de malzeme geliyor merdivenlerden çıkartmak zorunda kalıyoruz. Ara ara düzeldiği oluyor ama yeniden bozuluyor. Ben burada çalışmaya başladığımdan beri 4,5 sene oldu. 3.5 sene hep sıkıntılı geçti. Sorumlu hekimim konuya dair bir yaptırım ve yetkim yok. Kamu birliğinin de herhangi bir yetkisi yok" ifadelerini kullandı.

İhale süreci sıkıntılı
İlçe Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet İlker Öksüz ise açıklama yapmaya yetkisi bulunmadığını fakat asansörün yapım aşamasında olduğunu söyledi. Sağlık merkezinin asansörlerinin ihale sürecinde bir sıkıntı olduğunu dile getiren Öksüz, "İhaleyi alan şirketler yasaklı çıktı. İhale süreci de kamuda aylar sürüyor. Yeniden ihaleye çıkılması zaman alıyor. Gelinen süreçte ihale bitti ve tamiri yapılıyor. Asansörümüz çok kısa zamanda faaliyete geçecek. Asansör bozuk değil, güvenli olmadığı için biz çalıştıramıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kullanılamaz etiketi var
Asansörün çalışabileceğini fakat yasal zorunluluk gereği çalıştırmadıklarını yineleyen Mehmet İlker Öztürk, "Büyükçekmece Belediyesi'nin yaptığı denetimler sonucu kullanılamaz etiketi yapıştırıldı. Asansör sistemi tamamen değişiyor, çünkü tadilatla başarılı olamadık, o tedaviler yetmedi. Aslında düzenli bakımları yapılıyor ama bakım yapan firmanın kabiliyetini aşan bir durum söz konusu. Daha büyük bir onarım gerektiriyor. Fakat bu sorun yıllardan beri devam etmiyor. Sadece bu yıl aksaklık oluştu. İnşallah bu hafta içerisinde sorun çözülmüş olacak" dedi.

Biz de mağduruz
Asansör sorununun sadece vatandaşı mağdur etmediğini belirten Öksüz, "İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan engelli arkadaşlarımız var, bu kata merdiven korkuluklarına tutunarak çıkmak zorunda kalıyorlar. Aynı şekilde hamile arkadaşlarımız var çalışanlar arasında. 4. katta yemekhanemiz var, bu anlamda bizler de sorun yaşıyoruz. Binamızda tek bir asansör var ve onu kullanamadığımız için biz de mağdur oluyoruz" diye konuştu.

Aşırı yüklenmeden dolayı arızalanıyor
Her gün yüzlerce kişinin hizmet aldığı Büyükçekmece Merkez Aile Sağlığı Merkezi'nin asansörünün neden arızalı olduğunu da açıklayan Mehmet İlker Öztürk, kullanım trafiğinin aşırı olduğunu belirtti.  Merkeze günde ortalama 500 hasta geldiğini hatırlatan Öksüz, "Düşünün asansörün 500 kere çıkıp indiğini. Herhangi bir binayla kıyaslanması mümkün değil. Vatandaş haklı mı, tamamen haklı ama biz de inip çıkamıyoruz. Aynı asansörü biz de kullanamıyoruz. Bina İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait bir bina. İl Sağlık Müdürlüğü'nün uhdesinde bulunan bir olay. Biz sadece yazışmaları yapıyoruz. Her yazışmada şikayetlerin devam ettiğini belirtiyoruz. Fakat bizim bu konudaki kabiliyetimiz sınırlı, yani ödeme kurumu değiliz. İl Sağlık Müdürlüğü ödeme kurumu, ihaleyi de onlar yapıyor. İhalesi bitti ve şu an ustalar çalışıyor, bir haftaya kadar teslim edilmesi söz konusu. Teslimden sonrada belediyenin muayene kuruluşu gelerek bakıp onay verecek. Yeşil etiket takılacak. O etiketi görmeden bina sorumlusu olan arkadaşımızın bunu devreye alması mümkün değil" açıklamasını yaptı. NİHAL ALTINGÖVDE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.