Sağlık Bakanı müjdeyi verdi…!

Sağlık Bakanı müjdeyi verdi…!
Uzun süre kamuoyun da çeşitli söylentilerle çalkalanan, Büyükçekmece ve Beykent de yapılan Beylikdüzü Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müzezzinoğlu’nu ziyaret eden bölgemiz muhtar ve STK temsilcileri Sağlık Bakanına taleplerini ilettiler ve Ha
Bölge muhtar ve STK temsilcilerinin sözcülüğünü yapan Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi YAZICI; Sağlık Bakanı Dr Mehmet MÜEZZİNOĞLUNA her ne kadar bölgemizi bırakıp Edirne’den ve şimdi Bursa ‘dan milletvekili olmuş olsanız da bölgemizin Mehmet Abisisiniz diyerek 15 yılda sağlık alanında yapılan büyük reform ve hizmetlerin taraflı ve tarafsız herkesin taktirlerini kazandığını SSK BAĞ-KUR Emekli sandığı birleşecek özel Hastanelerden hizmet alınacak eczanelerden reçetesiz ilaç alınacak demek hayaldi bugün bütün bunlar hayata geçti,yapılan bu hizmetlere müteşekkir olunduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr Mehmet MÜEZZİNOĞLU “bizden ne yapılmasını istiyorsunuz bu Hastaneler nasıl bir hizmet versin? “diye muhtar ve STK temsilcilerine sordu.

Muhtarlar ve STK temsilcileri en azından bir Hastanenin 24 saat hizmet verebilecek şekilde tasarlanmasını, hastalara burada müdahale edemeyiz başka Hastaneye hastanızı götürün şeklinde bir durumla karşılaşmayacak bir yapıda olmasını talep ettiler Bölgemizde ki yeni yapılan Hastanelerin ikisinden birinin vatandaşın 24 saat ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanması bölgenin sağlık sorunu çözecek olması nedeniyle bölge insanının beklentisi bu yönde olduğunu ifade ettiler.

Sağlık Bakanı DR.Mehmet Müezzinoğlu her iki Hastaneninde 24 saat hizmet verecek şekilde bölge insanının hizmetinde olacağını hasta başına düşen kapalı alanında 150 m2 olacağını dâhiliye, cerrahi, kadın doğum, anestezi uzmanlarının Hastanelerde 24 saat bulunacağını ifade etti.

Beykentte yapılan Beylikdüzü Hastanesinin Haziran 2016 da hizmete geçeceğini Büyükçekmece de yapılan Hastaneninde en kısa zamanda bitirileceğini mütahitle ilgili sorun yaşandığından gecikme olduğunu belirtti.

Hastanelerde tam teşekküllü olacağını sadece asistan yetiştirilmeyeceğini 2017 yılında bölgede büyük bir Hastane yapılmasını tasarladıkları, planlanan ve ve bitmekte olan Hastanelerle bölge sağlık tesisi olarak istenilen yerde olacağını söyledi.

Hastanelerin isimleri konusunda çalışma yapıldığını İfade eden Sağlık Bakanı Sn Dr Mehmet MÜEZZİNOĞLU Beylikdüzü Hastanesinin Beylikdüzü Büyükçekmece Hastanesi olabileceğini Muratçeşme’de yapılan Hastanenin de tarihe mâl olmuş büyüklerimizden birinin ismi olabileceğini ifade etti.

Uzun süredir sürdürülen bölge Hastaneleri ile ilgili kampanya Bakanın yaptığı sadece bir Hastane değil her iki Hastanede24 saat hizmet verecek olması muhtarları ve STK temsilcilerini ziyadesi ile memnun etti.

Muhtarlar ve STK temsilcilerinin sözcülüğünü yapan Esnaf Odası Başkanı Rahmi YAZICI uzun süredir sürdürülen kampanyamızın güzel bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olan muhtarlara, STK temsilcilerine ve büyük destek olan bölge insanına teşekkür etti.

Toplumsal bir talebin yıkmadan, yakmadan ve hakaretleşmeden nasıl yapılması gerektiğinin çok güzel bir örneğinin hayata geçirildiğini, toplumun diğer paydaşlarına örnek teşkil edebilecek bir çalışma olduğunu olumlu sonuç alınmasının da çok büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.