TAVALARLA PROTESTO!

TAVALARLA PROTESTO!
Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam nedeniyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini istedi. 806 daireden oluşan sitede halihazırda görevde olan yönetim ise görevi bırakmak istemedi. Site sakinleri bunun üzerine mahkeme

Büyükçekmece'de yine bir site yönetimi kavgası çıktı. Bir sitede aidatlara yapılan fahiş zam site sakinlerini çileden çıkardı. Mevcut yönetime karşı birleşen bir grup, mahkemeden olağanüstü genel kurul kararı aldırdı. Site yönetimi tencere ve tavalarla protesto edildi. Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güven, "Eğer elinizde karar varsa yönetimi size teslim ederiz dedik. Ama bize hiçbir mahkeme kararı göstermediler" şeklinde konuştu. Siteye yönetici olarak atandığını söyleyen Bekir Ören ise, "Kat mülkiyeti kanunundan doğan haklarımızı kullanarak olağanüstü genel kurul kararı uyguladık ve bu karar sonucu toplantı çoğunluğu sağlanarak başkan olarak seçildim. Seçimi kabul etmediklerini ifade ettiler. Daha önce mahkeme kararıyla kayyum istemiştik. Mahkeme beni yönetici olarak atamasına rağmen yaklaşık 1 ay olmasına rağmen yönetimden görevi devralamadık" diye konuştu.

Beni darp ettiler!

Sitenin yönetimi tarafından darp edildiğini söyleyen Murat Çelik ise "Bir hafta 10 günden bu yana, alınan mahkeme kararıyla bugün yönetim ofisine gittik. Bu konuyla ilgili istişare yapıp, nasıl bir yol izleyeceğimize dair konuşmaya gittik. Biz Bekir Ören ile birlikte gittiğimizde farklı bir durumla karşılaştık. Bu durumda tamamen kavgaya yönelik toplanmışlar, hakaret, yüksek sesle bağırmalar sonucunda hepsi birlikte üstüme çullandı. 5-6 kişi tarafından darp edildim" dedi. Site sakinleri tarafından seçilen yeni site yönetimi başkanı olduğunu iddia eden Bekir Ören, "Son zamanlarda bütün kat maliklerinin şikâyetçi olmasına rağmen yönetim ciddi anlamda problem yaratmakta. Kat mülkiyeti kanunundan doğan haklarımızı kullanarak olağanüstü genel kurul kararı uyguladık ve bu karar sonucu toplantı çoğunluğu sağlanarak başkan olarak seçildim. Seçimi kabul etmediklerini ifade ettiler. Daha önce mahkeme kararıyla kayyum istemiştik. Mahkeme beni yönetici olarak atamasına rağmen yaklaşık 1 ay olmasına rağmen yönetimden görevi devralamadık. Eski yönetim dediğimiz arkadaşlara ziyarete gittik hem bir çay içelim hem de yönetimin devrini alalım diye gittik. Ancak başka şeylerle karşılaştık. Orada birkaç arkadaşı saklamışlar. Konuşma esnasında çayımızın yarısını içmememize rağmen arkadaşlar bir yerlerden çıkarak bize saldırdılar. Bunun üzerine biz de kendimizi korumaya çalıştık. Bu süreçten dolayı da karakolda kovuşturma devam ediyor" dedi.

Tehdit ediyorlar

Site sakinlerinden Kader Akbaş, "Biz yeni yönetimi destekliyoruz. Yeni yönetimin iş başı yapmasını istiyoruz, buna engel olmasınlar. Sitede kim karşı çıkıyorsa onlara karşı tehdit var, saldırı var. Malları zarar görüyor, arabaları çiziliyor. Biz devir teslim için kolluk kuvvetlerini istiyoruz. Kendilerinden başka hiçbir yöneticiyi kabul etmemektedirler. Yönetici atandığı zaman ya onları yumruklarla deviriyorlar ya da tehditler savuruyorlar. O yüzden kimse buraya yönetici olmak istemiyor, cesaret edemiyor" ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARARINI GÖSTEREMEDİLER!

Site Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güven, "806 daireden oluşan bir sitede yaşıyoruz. Yaşadığımız süreç malumunuz sürekli basına çıkıyoruz. Tencere, tava çalınıyor. Sitemizde huzur kalmadı. Dün yönetim ofisine geldiler ve bizlere yönetim kurulu olarak atandıklarını söylediler. Biz de ellerinde mahkeme kararı olup olmadığını sorduk. Mahkeme kararı olmadığını gördük. Bize hiçbir şekilde bir mahkeme kararı sunmadılar. Mahkeme kararı sunmadıkları gibi de yönetim kurulu karar defterlerini ele geçirmeye çalıştılar. Burası hem site yönetimi hem de kooperatif yönetimidir. Kooperatif yönetimini burada zorla defterleri ele geçirmeye çalıştılar. Buna izin vermedik. Bize kararı gösterin eğer karar varsa elinizde biz hukuk dışı bir hareket yapmayız. Eğer elinizde karar varsa yönetimi size teslim ederiz dedik. Ama bize hiçbir mahkeme kararı göstermediler. Şahsi hiçbir davam yok. Kendileri burada kat maliki de değillerdir bu arada. İkametgahları da sitemizde değildir. 31 Ekim 2021 tarihinde yapılan genel kurulla siteye 2 yıllık başkanı olarak atandım. Oy çokluğuyla Bekir Ören'e karşı kazandım. Bekir Ören'e yapmış olduğum hezimetin karşılığını bu şekilde almaya çalışıyor benden. Usulsüz bir şekilde toplantı yapıyor. Usulsüz bir şekilde yönetime gelmeye çalışıyor. Ellerinde hiçbir mahkeme kararı yokken sitede kargaşa yaratıp yönetimi ele geçirmeye çalışıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.