UZMANA DEĞİL DEPREME BAK!

UZMANA DEĞİL DEPREME BAK!
Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükçekmece'de 22 binanın yıkım törenine katılan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, binlerce insanımızın canına mal olan Kahramanmaraş depremini hatırlattı, sert uyarılarda bulundu

“Deprem sizi beklemez. Geldiği zaman önemli bir yıkım yapar. Uzmanların söylediklerine değil 2023’te olan depremden etkilenen 11 ilimize bakın. Bu büyük deprem milat olmayacaksa, ben artık diyecek bir kelime bulamıyorum” dedi.

 

 

 

BİN 500 VATANDAŞIMIZIN CANI KURTULMUŞ OLDU

 

Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde depremde yıkılma riski taşıyan ve hasarlı olduğu tespit edilen 22 binadan oluşan 370 konutun belediye ekiplerinin gözetiminde yıkımına başlandı. Yıkım törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve YTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldı. Bin 500 insanın yaşadığı 370 bağımsız bölümden oluşan adayı komple yıktıklarını belirten Akgün, “Burada bin 500 vatandaşımızın canı kurtarıldı” dedi. Büyükçekmece'de yaklaşık 50 binden fazla konutu yenilediklerini ifade eden Akgün, “Dönüşüm yapılacak konutların yüzde 35’lik bir bölümü kaldı. 3, 3 buçuk yıl içerisinde hepsini bitiririz” diye konuştu.

 

BEN ARTIK DİYECEK BİR KELİME BULAMIYORUM

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini ve bu sürecin uzun olmayacağı uyarısında bulunarak, “Bunu bilmek için uzman olmak gerekmiyor” dedi. Büyükçekmece’nin de deprem bölgelerinden biri olduğunu belirten Ersoy, “Marmara’da kentsel dönüşüm çok elzem. Bir gecikmişlik var zaten. Deprem sizi beklemez. Geldiği zaman önemli bir yıkım yapar. Hele böyle sıvılaşabilir zeminlerde etkisi daha fazla olabilir. Bunun için uzmanların söylediklerine değil, 2023’te olan depremden etkilenen 11 tane ile bakın. Bu büyük deprem milat olmayacaksa, ben artık diyecek bir kelime bulamıyorum” ifadelerini kullandı. 9'da

 

 

 

BÜYÜK BİR YIKIM YAPACAK

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin İstanbul ve çevresindeki bir deprem büyük bir yıkım yapacağını belirterek, “Ekonomik olarak da altından kalkamayız. Bu bakımdan kentsel dönüşümde bu projeleri çok takdir ediyoruz. Ben doğrusu yerinde görmek istedim. Bu daveti hiç kırmadan hemen geldim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.