Mehmet Mert

Mehmet Mert

Çapan’ın başına gelenler Akgün’ünkine de gelmesin!

Çapan’ın başına gelenler Akgün’ünkine de gelmesin!


 

Bildiğiniz gibi CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan’ın 13 yıldır Yargıtay’da bekleyen cezası seçimlere iki ay kala onandı.

Bu kararla Çapan zor durumda kalsa da Çapan, hukuksal haklarını kullanarak yine seçimlere girmeye çalışacak.

Şimdilerde ise benzer durumun bir çok belediye başkan adayının başına geleceği şüphesi var.

Bunlardan en çok göze çarpan isim ise belediye başkanlığında 20 yılı geride bırakan, 5’inci defa bu göreve talip olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün.

Akgün CHP tarafından önümüzdeki yerel seçimlerde de belediye başkan adayı olarak açıklandı.

 

Dosyalar raflardan indi!

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün yirmi yıldır bu görevde olduğundan hakkında ben onlarca dava açıldığını biliyorum.

En son 2011 yılında yazmışız.

Bir yıl iki ay ve bir yıl iki ay olmak üzere Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ceza aldı.

Bu cezaların birisi 20 Ocak 2014 ve diğer 30 Ocak 2014 tarihlerinde kısmen onanarak ve kısmen bozularak kapatıldı.

Belli ki birileri bu dosyaları raflardan indirdi önce Akgün’ün adaylığının önünü kesmeye çalıştı.

Şimdi ise yine bir takım dosyaların olduğu, bu defa seçim takvimi süresinde cezanın onanacağı ve Akgün’ün zor durumda kalacağı iddiaları dolaşmakta.

 

Akgün de Çapan’a destek verdi

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün geçtiğimiz Pazar Esenyurt’ta gerçekleşen ‘Gürbüz Çapan’a Destek’ mitingine katıldı.

Akgün burada konuşarak ‘Dr. Gürbüz Çapan’ın başına gelenler bir yargı infazıdır’ dedi.

Aslında 2009 seçimlerinde de Akgün ile ilgili bir çok iddia yer almıştı.

AK Parti’ye yakın gazeteler (Sabah ve Takvim başta olmak üzere) sık sık manipülasyon yaparak; AKGÜN YURT DIŞINA KAÇTI, AKGÜN’ÜN CEZASI ONANDI ADAY OLAMIYOR gibi haberlere imza atmışlardı.

 

Memuriyetleri son buldu!

 

Bakın mesela son olarak Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 2009/254 esas numaralı, Karar no ve tarih: 2012/134 - 7 Mayıs 2012 olan dosya ve Büyükçekmece 1.Asliye Ceza Mahkemesi, Esas no:2011/969, Karar ve Tarih No:2012/356 – 9 Şubat 2012 olan dosyanın Yargıtay 5. Daire’sinde karara bağlandığı iddiası da gündemde.

Bu iddia doğru ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yakın çalışma arkadaşlarından Nuraydın Sak ve Yeşim Kaynak’ın memuriyet hayatlarının son bulduğu söyleniyor.

İddialarda adı geçenlerin cevap hakları olursa aynı şekilde gazetemizde yer alacaklarını belirterek şunu söylemek istiyorum.


 

AK Parti Büyükçekmeec’yi çok istiyor!

 

Bakın mesela bugün (dün) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kadir Topbaş’ı takip ettim. Önce Silivri ardından Çatalca’ya geçen Topbaş’a ayak üstü ‘Sayın Başkan siz her defasında ben Silivri’yi çok önemsiyorum diyorsunuz. Peki diğer ilçeler sizi kıskanmıyor mu?’ dediğimde. Bölgemiz milletvekili Tülay Kaynarca ‘Başkanım Mehmet bey Büyükçekmece’li ya oraya da sizi bekliyor’ diye araya girdi. Topbaş da bana aslında biz Silivri’den daha çok Büyükçekmece’ye yatırım yaptık son beş yılda biliyor musunuz’ diye cevap verdi.

Siz ne anlarsınız bu cevaptan bilmem ama ben AK Parti’nin Büyükçekmece’yi bu defa çok fazla istediğini anladım ve aklıma CHP adayı Akgün’ün işinin o kadar da kolay olmadığı düşüncesini getirdim.

 

Tabiki umarım yazımın başlığında söylediğim gibi Çapan’ın başına gelenler Akgün’ünkine gelmesin. Demokratik bir ortamda centilmence bir seçim olsun ve hak eden kazansın.

Siz eğer Akgün’ün de önünü hukuksal yollarla kesmeye çalışırsanız Hasan Akgün’ü daha fazla büyütürsünüz.

Herkesin bildiği gibi bizim halkımız mağdur olanın her zaman her şartta yanında yer almıştır, yarın da yer almaya devam edecektir.

Esenyurt’ta da Büyükçekmece’de de ülkemizin her alanında her kentinde de dileğimiz ve isteğimiz centilmence bir yarış oluşudur!

 

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi