ÇARESİZLİK...

Dümeni bozulmuş gemi misali sürükleniyor.Nereye gittiğini,ne yaptığını bilmiyor.Şaşkın ve çaresiz.Ne içerde duruma hakim ne dışarıda…
10 yıldır dünyaya da nizamat vermeye çalışırken bu duruma nasıl düştü? En baştan girdiği yanlış yol onu bu çıkmaza soktu.Küresel sermayenin taşeronluğunu yaparak Ortadoğu Arap  dünyasını Ilımlı İslam kalıbına sokmaya çalışmak,olmayacak işe soyunmaktı.
Ilımlı İslam,BOP’un   bir ayağıydı.Bu ayağın inşası görevi verildiği için kendini ,İslam dünyasının lideri olarak gördü.Yeni Osmanlıcılık hayallerine kapıldı.BOP çökünce açıkta kaldı.Şimdi ne Arap dünyasında kendini dinleyen var ne Batı’da.Hatta Gazze’ye bile gitmiyor,gidemiyor.
Suriye’deki yanlışına  Taksim isyanı da eklenince kimyası hepten bozuldu.Emperyalist Batı’yla Arap dünyası arasına sıkışmışlığına,dinci terör örgütü Hizbullah ve El Kaide’yle PYD arasına sıkışmışlığı da eklendi.Bu badireden kurtulmak için PYD ile El Kaide’yi barıştırıp bir nefes almayı planlarken hesapta olmayan Silivri direnişi ortaya çıktı.
Şimdi,açıktan PYD’den yana olup sınırımızda bir Kürt özerk devletinin kuruluşuna yardım etse,hem Türk halkını kızdıracak hem de Suriye’de savaşan dinci terör örgütü El Kaide’yi… Esad’la savaşa giren isyancıları destekleyerek,Esad’ın yanında yer alan Hizbullah’ı da karşısına aldığı için dört bir yandan sıkışmış durumda.
Önce PKK’ye angaje olduğu ve onun kuşatması altına girdiği için inisiyatifini  zorunlu olarak PKK’den,onun sınırımıza bayrak çeken PYD’den yana kullanıyor.El Kaide’yle PYD’yi de barıştırarak düzlüğe çıkmayı umuyor.Oysa Suriye topraklarında egemenlik kavgası veren bu iki örgütün barışması,eşyanın tabiatına aykırı.Stratejik derinlikçi Dışişleri Bakanı bu gerçekten bile habersiz.
PYD’nin sınırımıza isyan bayrağı çekmesi Türk halkında infial yaratınca,örgütün lideriyle görüşme talep edildi.MİT’in korumasında Salih Müslim Türkiye’ye getirildi.Ondan,bayrağı indirmesi istendi.PKK,amacına ulaşmak için karşısında hep güçlü bir muhatap görmek istediği için paçavrayı indirdi fakat yerine,bütün Kürt gruplarının ortak bayrağı olan Kürt Ulusal Konseyi’nin bayrağını çekti.Böylece PYD pençesini Suriye topraklarına  daha güçlü geçirdi fakat indirilen paçavranın yerine hangi bayrağın çekildiği konusu yandaş medyada pek irdelenmediği için,güya Türkiye’nin isteği yerine getirilmiş oldu.
Önümüzdeki süreçte gözler patronun PKK,Hizbullah,El Kaide sarmalından nasıl kurtulacağından çok,ülkemizin bu badireyi zarar görmeden nasıl atlatacağına çevrili olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi