Mehmet Mert

Mehmet Mert

Çatalca siyaseti fokurduyor!

Çatalca siyaseti fokurduyor!


 

Kuşkusuz ülke genelinde her ilçe, köy, belde ve il düzeyinde siyaset hareketli geçmekte.

Ancak galiba bu günlerde bölgemizde en yoğun tempoyla siyasetin yaşandığı nokta Çatalca.

Zira Çatalca’ya bu heyecanın gelmesine sebepler o kadar fazla ki.

Mesela eski belediye başkanı ve AK PARTİ adayı İsmail İP’in bu defa MHP’den belediye başkanlığına aday olması.

CHP’li mevcut başkan Cem Kara’nın karşısına iki güçlü aday adayının çıkması.

Engin Akman arkasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün desteğini alarak adaylığa talip.

Ayhan Otlatıcı devlet dairelerindeki yirmi yılı aşkın üst düzey yöneticilik tecrübelerini konuşturarak bu göreve yani adaylığa talip.

Cem Kara beş yılda ben çok şey yaptım, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kendimi ispatladım diyerek yeniden bu göreve talip.

Yine eski belediye başkanlarından Çatalca siyasetinin belirleyici temsilcilerinden Fırat Aykut bu seçimlerde de çok aktif çalışmakta.

Kasım Kolcuoğlu, Süleyman Kolcuoğlu, Taşkan Uysal, Süleyman Bozdemir, İlçe Başkanı Abdullah Aslan adayın belirlenmesine ramak kala ciddi çalışmalar içerisindeler.

Bu Pazar CHP üyelerinin eğilim yoklaması yapacağını da hatırlatırsak Çatalca siyasetinin fokur fokur kaynadığını söylersek abartmış olmayız.

 

Peki Çatalca siyasetini kaynatanlar kim ne yapıyor bakalım bu günlerde.

 

Engin Akman Sarıgül’ü takipte

 

CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Engin Akman fırsat buldukça Çatalca’da gece gündüz demeden ev, iş yeri, esnaf ziyaretleri yapsa da bir taraftan da İstanbul genelinde Mustafa Sarıgül’ün yorun programını kaçırmamaya çalışıyor.

 

Otlatıcı HALK TV’de

 



Sık sık Ankara yolunda mekik dokuyan CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Otlatıcı, Salı günü ise HALK TV’deki Siyaset Rüzgarı programına konuk oldu. Otlatıcı burada kaldığı 17 dakikalık canlı yayında önemli mesajlar verdi.

 

İşte o konuşmadan bir özet: Çatalca geri planda kaldı, gelişimini sağlayamadı. Benim aday olma sebeplerimden birisi de Çatalca’yı ileriye taşımaktır. Yaklaşık yirmi yıllık bilgi birikim ve siyasi tecrübelerimi kullanarak artık Çatalca’yı hak edecek yere taşımayı amaçlıyorum. Siyasi tecrübelerim bana kimden ne zaman ne isteyeceğinizi öğretti. Devletle bir iş yapmak proje üretmek istiyorsanız devlet işlerini iyi bilmeniz ve devlet işlerine saygı göstermeniz gerekiyor.

 

Cem Kara beklemede

 

Altı ay öncesine kadar önünde pek rakip görünmeyen Çatalca Belediey Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Cem Kara ise birden bire dişli ve güçlü siyasi rakiplerle karşılaşınca şimdilerde belediye başkanlığı görevini sürdürmekle beraber heran Ankara’dan gelecek haberlere kulak kabartmakla meşgul. Bir taraftan ‘Ben nasıl olsa adayım. Herkes işine baksın kardeşim.’ Diyerek ekibini dirençli tutan Cem Kara diğer taraftan da ilçe içinde ve ilçe dışında siyasi kulislerini ihmal etmiyor.

 

Barutçu ziyaretlerde!


 

AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Savaş Barutçu ise partili partisiz ayırt etmeden ziyaretlerini sürdürmekte. Önceki gün Fırat Aykut’u da ziyaret ederek Aykut’un tecrübeli görüşlerine başvuran Barutçu birilerinin; ‘O CHP’li bir siyasetçi, ziyarete ne gerek var’ gibi sıradan düşüncelerine aldırış etmeden örnek bir çalışma göstermiş oldu.

 

Kadınlarımız 12’den vurdu


 

Bu arada dün Küçükçekmece Kent Konseyi’ne üye kadın meclisi üyelerinin konuğu olarak silah atışı yaptık. Öncelikle nazik davetinden dolayı Küçükçekmece Kadın Meclis Başkanı Semra Aydın ve ekibine teşekkür ederken silah atışlarında benden daha iyi atış yapan bayan arkadaşları da tebrik ediyorum.

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi